După Congresul PNL, când a fost ales noul preşedinte în persoana lui Crin Antonescu, şi la multe filiale din teritoriu au avut loc alegeri interne. Vineri, 3 aprilie, a venit rândul Câmpinei…A fost mai degrabă o formalitate, atâta vreme cât pentru funcţia de preşedinte al filialei nu a existat decât o singură candidatură, cea a preşedintelui interimar Virgil Guran. Au fost prezenţi 82 de membri cu drept de vot, iar alături de organizaţia câmpineană a PNL au mai fost prezenţi prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, vicepreşedintele Adina Vălean, preşedintele PNL Prahova – Adrian Semcu, deputatul Cristian Burlacu, consilieri judeţeni ai acestei formaţiuni politice – Mircea Roşca şi Constantin Săseanu, dar şi alţi invitaţi printre care Liviu Ilaşi, fostul candidat la Senat, sau Cătălina Bozianu, viceprimarul Ploieştiului.Aspiranţii la funcţiile de conducere în Organizaţia Câmpina, precum şi invitaţii, s-au adresat celor prezenţi. Ar fi de remarcat prezenţa pe lista de candidaţi pentru Biroul de Conducere a actualului consilier local Elvis Arghir şi a fostului consilier local Valentin Chiriacopol, dar nici unul dintre ei nici nu a fost prezent şi nici nu a întrunit voturile necesare accederii în Biroul Politic Local. Birou în care nu a reuşit să intre nici Răzvan Petricică, fost candidat la funcţia de primar al Câmpinei din partea PRM, înregimentat de curând sub culorile liberale.Ar mai fi, poate, de remarcat faptul că s-a schimbat radical echipa de conducere, liberalii dând credit total tinereţii, după ce Bogdan Ene, Bogdan Cord şi Liviu Briciu au devenit vicepreşedinţii PNL. A fost şi un moment mai tensionat, atunci când Doru Trifan a atras atenţia că mai sunt doi candidaţi care nu au fost trecuţi pe buletinele de vot. Era vorba despre Rodica Papuc (preşedintele Organizaţiei de Femei) şi Marius Mărgăriţoiu (preşedintele Organizaţiei de Tineret), dar Adrian Semcu a explicat că aceştia sunt membri de drept ai Biroului, conform Statutului.
Fostul preşedinte al filialei, Dragomir Enache, a prezentat în stilu-i caracteristic un raport al perioadei sale de mandat, cu referire inclusiv la alegerile locale din iunie 2008: “La alegerile din 2004, PNL a participat sub pecetea Alianţei DA, acceptând să se alieze cu un partid de 5%, Partidul Democrat, care, ulterior, s-a arătat a fi cel mai veritabil «păduche în cojoc». Apoi, printre cei care s-au perindat pe la noi, impuşi de alianţe distructive, îi remarc pe Horia Tiseanu, Florin Anghel şi Georgică Severin, ultimul chiar preşedinte pentru o vreme al organizaţiei noastre”.
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut un discurs consistent şi colorat. După ce a explicat motivele pentru care a fost îndepărtat Tăriceanu, “motive care nu se puteau spune la televizor”, Orban şi-a îndreptat tirul asupra adversarilor politici: “PNL a făcut unele greşeli pentru că unora li s-a suit puterea la cap. Acum, din opoziţie, avem şanse mai mari, după ce PD şi PSD s-au compromis. Românii vor şi alte modele decât farfuze şi băieţei de bani gata. Din păcate, puterea e împănată cu securişti, care au metodele lor – dosare, şantaj… Şi eu am fost obiectul a doua tentative de flagrant, dar n-am pus botul! Prin aceste coridoare s-a creat un sistem păgubos… Pentru noi, e timpul să nu ne mai mulţumim decât dacă vom câştiga alegerile! Aveţi în Guran un lider, dar un lider e zero fără echipă!”
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!