Știri

Un nou premiu în palmaresul trupei de teatru “Mircea Albulescu”

Trupa de teatru „Mircea Albulescu” şi-a mai adăugat un premiu în palmares. Este vorba de Premiul Special al Juriului, acordat pentru modalitatea de valorificare scenică a textului dramatic. Talentaţii liceeni câmpineni au participat în perioada 17-19 aprilie la cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Teatru Okaua. Acesta a avut loc la Bucureşti şi s-a desfăşurat pe scena Casei de Cultură a Studenţilor. 
Anul acesta, pentru concurs au fost selectate 14 trupe de teatru, 9 de liceeni şi 5 trupe de studenţi, atât din Bucureşti cât şi din ţară, fiind prima ediţie naţională a festivalului.  Acesta a cuprins două secţiuni: „elevi” şi „studenţi”, trupele studenţeşti provenind de la cele două facultăţi de teatru bucureştene, UNATC şi Hiperion. Fiecare secţiune a avut de susţinut cele două probe din concurs şi anume spectacolul propriu-zis şi o probă specială. 
După terminarea spectacolului, studenţii au primit câte o temă de improvizaţie, iar elevii şi-au putut demonstra creativitatea la proba de scenariu impus. “Am primit un început de scenariu pe care copiii noştri l-au dezvoltat şi l-au pus în scenă. Deşi la această secţiune nu am fost printre premianţi, consider că s-au descurcat bine, având în vedere că s-au pregătit singuri. Jurizarea este separată, dar există un trofeu care răsplăteşte cel mai bun spectacol din festival. Anul trecut, acest trofeu a fost câştigat de Trupa Mircea Albulescu” – a declarat preşedintele Asociaţiei “Teatru Proiect”, Adrian Dochia.
La eveniment au participat profesori de actorie, oameni de teatru şi film, iar juriul a fost format din profesionişti în domeniul teatrului şi pedagogiei teatrale, cărora li s-au adăugat studenţi, foşti membri ai unor trupe performante de liceeni.
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare