Știri

Spectacol de excepţie oferit de Club Dans „Dorina Popa” la Casa de Cultură

În ultimii ani, Câmpina este tot mai cunoscută, la nivel național, ca o cetate a baletului practicat de tinere școlărițe. Iar la această notabilă performanță a vieții artistice din orașul nostru s-a ajuns datorită unui club local de dans și de balet: Club Dans „Popa Dorina” din Câmpina, cu sediul în Complexul Fibec, condus de profesoara Dorina Popa, o fostă cunoscută balerină a Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București, care și-a câștigat un renume prin felul cum își pregătește micile balerine pentru fiecare competiție. 
La concursurile școlare de dans desfășurate în ultimii trei ani, elevele Dorinei Popa au ajuns să cunoască de fiecare dată aerul tare al marilor performanțe, hrănite din multă muncă și un tot mai cultivat talent. Însă realizările notabile ale micilor artiste câmpinene nu s-ar fi putut clădi fără să aibă la baza lor o foarte atentă și meșteșugită selecție asezonată cu o meticuloasă formare și o exigentă coordonare din partea profesoarei lor – un profesionist adevărat și devotat.
Sâmbătă, 16 iunie 2018, pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, balerinele Dorinei Popa au prezentat unui auditoriu destul de numeros un spectacol artistic de bun-gust, a cărui valoare a fost măsurată în lungi aplauze oferite în contrapartidă de către spectatori (părinți, bunici, rude ale artistelor care au urcat pe scenă). 
Intrarea a fost liberă, spectacolul fiind gratuit tocmai ca să compenseze probabil cu valoroasele evoluții ale neprețuitelor noastre balerine, care au transformat, pentru două ore, printr-o metamorfoză sui-generis, Casa de Cultură „Geo Bogza” într-un mic Teatru Balșoi de provincie.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare