BREAKING NEWSȘtiri

SE ÎNGROAȘĂ GLUMA! Un ambulanțier s-a calificat în faza finală a concursului pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Municipal Câmpina

Gabriel Dima (Foto: Facebook)

„Dr. Călin Tiu și-a încheiat mandatul de manager al Spitalului Municipal Câmpina și nu mai candidează pentru unul nou” titram ieri pe site-ul publicației, relatându-vă motivele care l-au determinat, între altele, pe chirurgul Călin Tiu să aleagă varianta de a nu mai continua la conducerea spitalului câmpinean după șapte ani de activitate intensă.
Tot ieri vă informam și despre faptul că, între timp, la Spitalul Municipal a fost organizat concurs pentru ocuparea funcției de manager și că singurul candidat înscris a fost Gabriel Dima, din Ploiești, de profesie jurist, cu doar doi ani de experiență în acest domeniu, în prezent ambulanțier în cadrul SAJ Prahova.
Vestea că o persoană fără experiență în managementul sistemului medical ar putea ajunge să conducă unul dintre cele mai importante spitale din Prahova, respectiv cel din Câmpina – spital suport Covid 19 în această perioadă de criză pandemică – a născut vii reacții pe rețelele de socializare și nu numai. Foarte mulți câmpineni s-au arătat interesați dacă dosarul acestui candidat va întruni condițiile legale de a fi validat și dacă, implicit, Gabriel Dima se va califica în faza finală a concursului, fază în care va trebui să-și susțină proiectul de management în fața celor patru membri ai Comisiei: Florin Marcu (consilier municipal liberal și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal), dr. Irina Minescu (managerul Spitalului de Psihiatrie Voila), Andreea Oana Irimescu (managerul Spitalului din Băicoi) și Adina Gârbăcică (secretara comisiei, fără drept de vot). Ei bine, această comisie a stabilit astăzi că dosarul lui Gabriel Dima este valid și că acesta s-a calificat în faza finală a concursului, care va avea loc în data de 8 februarie 2021, adică peste exact o săptămână.


Pe surse, pentru că oficial niciunul responsabilii politici ori administrativi nu vrea să declare nimic, am aflat că proiectul de management semnat de Dima este destul de bine întocmit și că ar avea toate șansele să fie votat cu calificative bune. În măsura în care candidatul va face față susținerii proiectului la proba orală, acesta va fi desemnat fără probleme câștigător al concursului, urmând să fie învestit în funcția de manager al Spitalului Municipal.
De remarcat faptul că, dintre toți reprezentanții administrației publice locale pe care i-am contact pentru a ne oferi un punct de vedere legat de acest subiect, doar Florin Marcu, președintele Consiliului de Administrație al spitalului, a răspuns, ceilalți (primarul Alin Moldoveanu și toți liderii de grupuri politice din Consiliul Local ori liderii de partide) refuzând să comenteze.
„Noua conducere a spitalului, în condițiile actuale de pandemie, va avea o misiune dificilă urmând să continue și să finalizeze în următorii ani seria de proiecte începute în condițiile impuse, Spitalul Municipal Câmpina fiind desemnat spital suport Covid.  Ministerul Sănătății, ca o compensație, a facilitat accesul la programul de finanțare din fonduri europene POIM (Program Operational de Infrastructura Mare), Spitalul Municipal Câmpina obținând un contract în valoare de 3,6 milioane de euro.  Proiectul durează până în aprilie 2021, următorul pas fiind semnarea contractului de finanțare. Odată cu posibilitatea accesării de fonduri europene vor urma o serie de proiecte inițiate de actuala conducere a spitalului, a managerul spitalului Dr. Tiu Călin Iulian, de aici și surprinderea mea în ceea ce privește decizia de a nu participa la concursul organizat pentru funcția de manager spital. Consider că managerul actual, Dr. Tiu Călin Iulian, va fi greu de înlocuit, devenind de-a lungul timpului un model pentru salariaţi, prin stilul propriu de conducere adoptat dezvoltand o anumită cultură managerială” – ne-a declarat Florin Marcu.

Lipsa de transparență în organizarea acestui concurs care, din câte am aflat, a fost mediatizat doar pe site-ul Spitalului Municipal și de care se ocupă, în principal, Consiliul de Administrație al instituției, ridică anumite semne de întrebare asupra cărora vom reveni în curând.

Un comentariu

 1. Buna seara,
  Pentru ca in site-ul Spitalului Municpal Campinanu s-a alocat un link unde sa putem comunica cu candidatul pt pozitia de Manager Spital, va adresez aici cateva intrebari pentru candidatul la postul de Manager Spital Municpal Campina.
  – eumerati un dospozitiv chirugical sau un echipamant medicalminim invaziv dedicat zonei chirurgicale care ofera siguranta interventiei chirugicale; respectiv interventii chirurgicale mari care prin urilizarea acestui dispozitiv sa ofere pacientului siechipei din blocul operator siguranta suturii vaselor mari care se preteaza atat la chirugia abdominala, ginecologica si altoroperatii cu grad rridicat de complexitate si risc de sangerare post chirurgicala?
  – In timpul unei interventii chirurgicale ginecologice compleze ( histercectomie totala cu anexectomie) este de ajuns doar echipa medical ginecologica sau este obligaroiu ca in sala de operatii sa fie prezent si un medic chirurg – chirurgie generala
  – ce patologie chirurgicala abdominala se poate incadara in spitalizare de zi ( day surgery) si ce patologie se incadreaza in zona de chirugie cu spitalizare continua
  – cum vede candidatul rezolvarea separarii circuitelor chirugicale in spital tinand cont ca are un bloc operator cu min doua sali de operatie si are in aceasli timp o interventie septica si una aseptica .
  – care este planul de instruire personal medical si administrativ cu tinta de a forma un corp medical specializat pe categorii : chirurgie+ bloc operator, ATI + post ATI; asistenti medicali specializati pentru bloc operator, secitii medicale si sectie ATI.
  – care este tehnologia minm invaziva pe care doreste sa o achizitioneze in spital pentru dept.Ortopediesi traumatlogie
  – care este planul de investitii in spital cu tinte clare etapizate pe perioade de timp; sa indice surse de finantare cu rezultat imediat
  – care este planul de actiune operational pentru introducerea in circuitul spitalului al sistemului de stocare apa potabila pt spital( pacienti si activitate curenta sectii esentiale) si pentru nevoile specifice situatiilor de urgenta – stingere incendii , in afara de reteua de hidranti stradali, tinand cont ca in zona Campina presiunea apei din reteua publica nu indeplineste normele de presiune care sa permita interventia imadiata a pompierilor.
  – care este sursa de comletare a deficitului de personal si numirea punctuala a bugetului pentru salarii si alte cheltuieli cu munca vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare