BREAKING NEWSȘtiri

Dr. Călin Tiu și-a încheiat mandatul de manager al Spitalului Municipal Câmpina și nu mai candidează pentru unul nou

22 februarie 2021 va fi ultima zi din mandatul de manager al Spitalului Municipal Câmpina deținut de medicul chirurg Călin Tiu, cel care a condus neîntrerupt instituția spitalicească câmpineană începând din februarie 2013 și până în prezent, dar și în anul 2009,  timp de șase luni. Cu certitudine, această perioadă complicată, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în care spitalul face parte din lista unităților suport Covid 19 la nivel național, reprezintă unul dintre momentele cele mai grele pe care actualul manager le-a avut de traversat. O perioadă extrem de dificilă, pe care doctorul Călin Tiu a resimțit-o din plin, atât din punct de vedere al răspunderii administrative, cât și mai ales pentru faptul că a fost infectat cu SARS-CoV2, ieșind destul de slăbit după perioada de spitalizare și convalescență.

Potrivit propriilor declarații, dr. Călin Tiu și-a încheiat mandatul de manager al Spitalului Municipal Câmpina încă de la sfârșitul lunii noiembrie 2020, mandat prelungit prin derogare, timp de trei luni, de fostul primar Horia Tiseanu până la data de 22 februarie 2021 și nu mai dorește să candideze pentru un alt mandat: „Vă spun sincer că mă simt obosit după cei șapte ani de manageriat și mai ales după perioada de infectare cu coronavirus și cea de convalescență. Nu sunt în apele mele și am momente în care nu mă simt în stare de un efort susținut, așa cum eram înainte și cum se cere, de altfel, într-o astfel de funcție. Consider că mi-am îndeplinit și încheiat misiunea la conducerea spitalului, informatizând instituția, renovând-o, dotând-o cu echipamente și aparatură în multe secții, aducând medici tineri, toate acestea fiind pentru mine obiective îndeplinite, pe care sunt foarte mulțumit că am reușit să le realizez alături de colegii mei. Nu în cele din urmă, vă mai spun că din punct de vedere profesional sunt implicat în câteva proiecte importante și dragi mie, cărora vreau să le dedic mai mult timp din viața mea de acum înainte” – ne-a declarat Călin Tiu.

Între timp, la Spitalul Municipal, conform hotărârii luate încă din luna noiembrie a anului trecut de fostul primar Horia Tiseanu, a fost organizat concurs pentru ocuparea funcției de manager, faza înscrierilor încheindu-se vineri, 29 ianuarie, cu un singur dosar înregistrat și anume cel al lui Gabriel Dima, de profesie jurist, cu doi ani de vechime în cadrul unei administrații publice locale din Prahova, în prezent ambulanțier (conducător autospecială) la Serviciul de Ambulanță Prahova. Potrivit surselor noastre, dosarul lui Gabriel Dima este complet, corespunde cerințelor legislației în vigoare și pregătirii specifice cerute pentru ocuparea unui asemenea post și drept urmare este foarte posibil ca acesta să fie validat în funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina, având în vedere că este singurul candidat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare