Știri

SanConfind este la fel de apreciat ca spitalele din București

(P) Un câmpinean în vârstă de 63 de ani, D.I. (la solicitarea sa, nu îi vom da decât inițialele numelui), care locuiește în cartierul Muscel, ne-a mărturisit că, la începutul acestui an, a făcut una dintre cele mai inspirate alegeri ale vieții sale, atunci când a luat decizia de a fi operat la Spitalul SanConfind, la o gleznă care îl durea din ce în ce mai tare. Avea de ales între Spitalul Clinic ”Foișor” din București, unul dintre cele mai bune spitale de ortopedie din țară, și Spitalul SanConfind. A preferat, în final, să se lase pe mâna medicilor din spitalul de la Poiana Câmpina, cel mai important spital privat prahovean.

Accidentul de motocicletă

În urma unui accident de motocicletă petrecut în 1982, D.I. a suferit o dublă fractură de picior, mai exact, fracturi la ambele oase de sub genunchi ale piciorului drept. În ciuda traumelor sale, se poate spune că a avut noroc la accident, deoarece acesta putea fi letal. Pentru rezolvarea dublei fracturi s-a dus la un spital de ortopedie cunoscut, iar doctorul care l-a operat atunci nu era deloc un biet discipol al lui Hipocrate, ci din contră, un medic foarte apreciat. Însă, din nefericire, după ce i-a fost scos gipsul, a observat că tibia și peroneul fracturate se sudaseră strâmb, lucru care l-a obligat pe D.I. să calce în următorii ani tot strâmb, afectându-i mersul și, mai grav, articulația labei piciorului. ”Ce pot să vă spun. Am avut noroc la accident, dar ghinion la prima operație, cea pe care am făcut-o acum patru decenii. Pentru dubla fractura suferită mai sus de gleznă m-am dus la un doctor foarte bun, dar din nefericire, cele două oase s-au sudat într-un unghi nepotrivit. Modificându-mi-se unghiul de călcare, după atâta vreme, cartilajele articulației de la gleznă mi s-au ros nepermis de mult, așa că, în ultimii ani, nu mai suportam durerile. La început, în primii ani de după accident, durerile nu erau așa mari, iar eu am sperat că vor dispărea cu timpul. După o vreme, văzând că durerile nu dispar, chiar dacă ele nu erau permanente, am fost la mai mulți doctori, la mari spitale din București. Aceștia m-au sfătuit, la început, să amân cât mai mult operația și să blochez glezna abia atunci când durerile vor deveni insuportabile… ceea ce am și făcut. Probabil, s-au gândit că, oricum, după a doua operație nu voi mai avea aceeași mobilitate.”

„Sunt foarte mulțumit de SanConfind și de cum am fost tratat acolo”

Deși a fost sfătuit de cei doi copii ai săi să se opereze la Clinica ”Foișor” din București, considerat de unii cel mai bun spital de ortopedie din România, câmpineanul nostru, după câteva zile de reflecție, s-a hotărât să se opereze la SanConfind, auzind de medicul Viorel Albu, foarte apreciat de pacienții care i-au trecut pragul cabinetului. ”În preferința mea pentru ortopedia SanConfind a atârnat decisiv notorietatea doctorului Viorel Albu, dar și depărtarea de Capitală, deloc de neglijat, mai ales că ar fi trebuit să mă deplasez cu piciorul în gips pentru o mulțime de controale și investigații postoperatorii. Așa că, pe 10 februarie, m-am lăsat pe mâna pricepută a chirurgului ortoped de la SanConfind. La Foișor se practică o ortopedie de top, dar nici cea de la SanConfind nu cred că este mai prejos. Nu cred că la București aș fi fost tratat mai bine. Am fost operat pe 10 februarie, chirurgul ”mâna a doua” din timpul operației fiind dna doctor Goagă. Sunt foarte mulțumit de SanConfind și de cum am fost operat și tratat acolo. Chiar dacă încă mă mai doare, iar piciorul se mai umflă uneori, mai ales când îl țin prea mult în poziție verticală, acestea sunt simptome normale și vor mai dura câteva luni. De fapt, am fost avertizat că după operație, în timp, durerile vor dispărea, dar voi merge ca și cum aș fi încălțat cu un clăpar. În timpul operației care a durat vreo patru ore, mi s-a băgat o tijă din titan prin gleznă, călcâi și tibie, prinsă prin șuruburi transversale. După ce oasele au fost bine curățate, a fost nevoie să se taie un pic din peroneu, iar acolo mi s-a făcut apoi grefă cu un oscior prelevat din aripioara bazinului. Cred că a fost cea mai dificilă operație de ortopedie care s-a făcut la SanConfind, de la începutul anului. Una peste alta, pot spune că, în prezent, sunt ok. Am scos piciorul din gips de o lună de zile, iar acuma sunt în perioada de recuperare, care va dura câteva luni bune”.

www.sanconfind.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare