Știri

S-au semnat contractele pentru cele două centrale termice licitate şi deja modernizate

– în al doisprezecelea ceas –
Pe 25 ianuarie expira termenul de 180 de zile pentru semnarea contractelor de achiziţionare prin licitaţie publică a celor două foste centrale termice, de pe străzile Orizontului şi B.P. Hasdeu. Ei bine, cele două contracte s-au semnat în ceasul al doisprezecelea, unul dintre ele chiar marţi, 25 ianuarie. Iar autorităţile locale consideră că, gata, au rezolvat problema, legea a fost respectată, iar banii încasaţi.
Senatorul Georgică Severin a fost unul dintre cei care au reacţionat: „Solicit oficial conducerii Primăriei şi Direcţiei Economice să ia toate măsurile pentru recuperarea prejudiciului! Practic, cele două firme au beneficiat de un credit fără dobândă din partea Primăriei. Pentru perioada în care au folosit spaţiile respective, pe care le-au modernizat, fără a avea încheiate contractele, consider că trebuie să se calculeze sumele cu care a fost prejudiciat bugetul local, iar cei vinovaţi să răspundă! Doar în acest mod se va demonstra că nu există conexiuni între reprezentanţii acestor firme şi oameni importanţi din Primărie. În plus, dacă nu se iau măsuri, ne vom adresa Curţii de Conturi pentru a se verifica această situaţie”.
În replică, primarul Horia Tiseanu a comentat: „Nu înţeleg despre ce prejudiciu este vorba şi nu ştiu dacă trebuie neapărat găsiţi nişte vinovaţi. Cred că trebuie văzută partea bună a lucrurilor – s-au modernizat nişte spaţii părăsite, în care poate stăteau cine ştie ce aurolaci, unde colcăiau şobolanii, s-au făcut deci nişte investiţii şi eu consider că acesta este lucrul care ar trebui să ne interseze cel mai mult”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare