Continuăm prezentarea proiectelor cuprinse în Anexa 1 a Strategiei de Dezvoltare Locală a Câmpinei pentru perioada 2021-2027, lansată de administrația locală spre consultare publică, cu propunerile cuprinse în capitolul „Turism, cultură, spații verzi”. Acesta conține 33 de proiecte în valoare estimată de 66,86 milioane euro. Printre proiectele cu cele mai mari valori se numără Construirea unui spațiu de agrement complex, parc de distracții și aqua-parc (10 miloane de euro), Amenajarea ștrandului de la Casa Tineretului (10 milioane euro), Amenajarea unui observator astronomic (3 milioane euro) și restaurarea, Amenajarea unui patinoar în Municipiul Câmpina (6 milioane euro), Punerea în valoare a monumentului istoric Capela Dumitru V. Hernia (10 milioane euro) ori Modernizarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși (1,5 milioane euro).
Publicăm în continuare lista completă a proiectelor și valorile lor estimate.
- Modernizarea rețelei infrastructurii de acces la elementele de patrimoniu construit, a signalisticii verticale a traseelor turistice și a obiectivelor și integrarea acestora în cadrul unei aplicații mobile de promovare a turismului în municipiul Câmpina (1 milion euro)
- Realizarea unui panou în centrul orașului pentru facilitarea identificării tuturor cladirilor foarte vechi cu istorie, clădiri monument, muzee, institutii etc. (10.000 euro)
- Concept de „arta stradala” prin pictarea tuturor zidurilor vechi, calcanele clădirilor precum și prin pictarea gangurilor de trecere din strada principală în curtea interioară a blocurilor (600.000 euro)
- Modernizare zona de agrement „Fântâna cu cireși” (1,5 milioane euro)
- Regenerare urbană și revitalizarea zonei adiacente râului Doftana prin înființarea unui parc dendrologic care să promoveze biodiversitatea și sustenabilitatea (2 milioane euro)
- Regenerare urbană și revitalizarea Parcului Trandafirilor (900.000 euro)
- Amenajarea parcului municipal ca parc tematic (500.000 euro)
- Reabilitarea, modernizarea și extinderea complexului sportiv din str. N. Bălcescu nr. 45 – zona Clubul copiilor (1 milion euro)
- Regenerare urbană și amenajare spații de recreere în arealul lacului Curiacul din Municipiul Câmpina (500.000 euro)
- Regenerarea suprafețelor abandonate și neutilizate prin crearea de sinergii de dezvoltare pentru petrecerea timpului în aer liber (500.000 euro)
- Construirea unui spațiu de agrement complex, parc de distracții și aqua-parc în Câmpina (10 milioane euro)
- Amenajarea ștrandului Casa Tineretului din Municipiul Câmpina (10 milioane euro)
- Amenajarea unui patinoar în Municipiul Câmpina (6 milioane euro)
- Amenajare pista de aeromodelism si pista de karting (200.000 euro)
- Revitalizarea si punerea in valoare a monumentelor istorice și situri arheologice din Municipiul Câmpina (7 milioane euro)
- Restaurarea și punerea în valoare a monumentului istoric Capela Dumitru V. Hernia din Câmpina (10 milioane euro)
- Valorificarea sitului arheologic „Vama Prahovei” – vama Câmpina (5 milioane euro)
- Reabilitarea spațiilor verzi din proximitatea Castelului Iulia Hașdeu și crearea unui parc tematic de știință/istoric (1 milion euro)
- Elaborarea Manualului de Branding al Municipiului Câmpina, corelat cu o strategie de marketing și promovare (200.000 euro)
- Implementarea strategiei de marketing și promovare a Municipiului Câmpina (250.000 euro)
- Realizarea de activități de marketing și promovare turistică (100.000 euro)
- Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu -Muzeul Memorial B.P.Hasdeu (1 milion euro)
- Ateliere de creație – Desfășurarea activităților de tip atelier pentru inițierea copiilor/tinerilor în execuția de machete și aeromodele, precum și pentru organizarea de expoziții și alte evenimente (200.000 euro)
- Înființarea Centrului Cultural și de Spectacole (500.000 euro)
- Integrarea meșterilor populari în procesele de educație și regenerare a Câmpinei, prin cultură populară și tradiții (300.000 euro)
- Dezvoltarea parteneriatelor între producătorii locali şi întreprinderile de turism cu funcțiuni de cazare şi alimentație publică (200.000 euro)
- Realizarea unei săli de sport polivalentă a municipiului (2 milioane euro)
- Implementarea de programe în parteneriat cu teatrele din județul Prahova și din regiunile învecinate, în vederea participării locuitorilor Municipiului Câmpina la spectacole (20.000 euro)
- Modernizarea și reabilitarea sălii de spectacole a Casei Municipale „Geo Bogza” și implementarea de soluții pentru eficientizarea termică a clădirii (300.000 euro)
- Construirea teatrului de vară și a cinematografului în aer liber (700.000 euro)
- Amenajarea de spații dedicate pentru realizarea de spectacole în centrul orașului Câmpina (300.000 euro)
- Organizarea de evenimente culturale (80.000 euro)
- Amenajarea unui observator astonomic în Municipiul Câmpina (3 milioane euro)
Potrivit documentului, principalele surse de finanțare a acestor proiecte sunt Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027, bugetul local, fonduri CNI, granturi PPP, dar și alte surse de finanțare.
Cât de oportune, realizabile sau fanteziste sunt aceste proiecte pentru Câmpina, rămâne să vă exprimați dvs., cetățenii.
Vă reamintim că propunerile d-voastră de proiecte, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de strategie supus consultării publice se pot depune la Primăria Câmpina, personal sau prin poștă, până la data de 12 aprilie 2021.
Pe aceeași temă:
- CÂMPINA ÎN SCĂDERE!
- Realizabile sau fanteziste propunerile pentru crearea unui sistem de transport public eficient și inteligent la Câmpina?
- CÂMPINA ÎN VIITOR?! Proiecte în valoare de 88 milioane € pentru modernizarea infrastructurii locale
-
Aproape cinci milioane de euro pe studii, planuri și strategii pentru dezvoltarea Câmpinei