Știri

Pentru o zi, Câmpina a stat sub semnul diplomației africane

În decursul istoriei sale post-decembriste, Câmpina a fost vizitată, cu diferite ocazii, de cei mai înalți reprezentanți ai statului român, aflați în funcție la momentele vizitelor respective: președințele României, Ion Iliescu și prim-miniștrul Adrian Năstase, dar și de președinți și vicepreședinți ai Camerelor Parlamentului, ministri ș.a. Ba i-am avut oaspeți, pe la începutul anilor 2000, chiar pe regele Mihai I și pe Regina Ana. 
 
 
Însă niciodată patriarhalul orășel de la poalele Muscelului nu a fost vizitat de mai mulți ambasadori deodată, așa cum s-a întâmplat joi, în data de 5 octombrie 2017, când Câmpina a fost vizitată de nouă reprezentanți diplomatici (patru ambasadori, plus cinci consuli și atașați cu afaceri) ai câtorva state africane. 
 

 
E drept, nu am avut parte de vizitele unor înalți diplomați din statele occidentale dezvoltate, dar cei patru ambasadori sosiți la Câmpina reprezentau state importante din nordul și sudul Africii: Maroc, Algeria, Tunisia și Africa de Sud, ceilalți diplomați de rang inferior provenind din țări precum Republica Democrată Congo, Madagascar, Senegal și Ghana. Din spirit de rigoare și din respect pentru înalții noștri oaspeți, îi prezentăm mai jos, cu numele întregi și cu toate denumirile potrivite rangului diplomatic. Așadar, au fost prezenți la Câmpina următorii diplomați străini: ambasadorul Regatului Maroc – E.S. Dna Faouz El Achchabi, ambasadorul Republicii Africii de Sud – E.S. Dl Jabu Mbalula, ambasadorul Republicii Democratice și Populare a Algeriei – E.S. Dna Taous Djellouli și ambasadorul Republicii Tunisiene – E.S. Dna Boutheina Labidi. Din delegația diplomaților străini au mai făcut parte: însărcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Democrate Congo: Dl Nixon Bomoy Losila, consulul onorific al Republicii Democrate Senegal: Dl. Eduard Mansour, consulul onorific al Republicii Ghana: Dl. Marin Stancu, consulul onorific al Republicii Madagascar: Dl.Serge Rameau, însărcinatul cu afaceri a.i. al Africii de Sud: Dl. Tiba Bethwell (care l-a însoțit pe ambasadorul acestei țări). Vizita a fost organizată de către președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, dl Aurelian Gogulescu, care a fost însoțit de dna Mihaela Hristache, director al Direcției Relații Interne și Internaționale din cadrul CCI Prahova. 
 

Delegația diplomaților africani a vizitat, la început, compania Confind SRL, iar în a doua parte a zilei, și Centrul Medical SanConfind. Oaspeții au fost întâmpinați de dl. Ioan Simion, președintele Consiliului de Administrație al Confind SRL, iar după o scurtă întrevedere cu înalții oaspeți, aceștia din urmă au vizitat una dintre cele mai importante secții ale uzinei. La Poiana Câmpina, diplomații africani au fost plăcut impresionați de infrastructura și dotările de ultimă generație ale celui mai mare spital privat din județul nostru. 
 
 
A fost o vizită utilă pentru toate părțile implicate, o vizită care ar putea fi la originea unor viitoare colaborări economice și comerciale dintre Confind SRL și companii industriale din țările reprezentate de diplomați, dar mai ales o vizită care ar putea sta la temelia turismului medical prin care Spitalul SanConfind ar dori să atragă pacienți din țările arabe. Lumea arabă ar putea reprezenta un rezervor important de turiști medicali printre ale căror destinații să se situeze și SanConfind, un centru medical cu servicii la înalte standarde de calitate, servicii ale căror prețuri sunt însă mult mai mici decât cele practicate în țările dezvoltate din Occident.

Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare