Știri

Liderii politici câmpineni comentează rezultatele alegerilor

După trecerea a aproximativ 48 de ore de la închiderea secţiilor de votare, le-am solicitat principalilor lideri politici locali un comentariu asupra rezultatelor alegerilor locale. Declaraţiile lor le puteţi citi în continuare, cu precizarea că – după numai o zi – unii dintre ei aveau să-şi definitiveze planurile pentru turul al doilea. Totuşi, pentru conformitate, iată declaraţiile liderilor politici, aşa cum ne-au fost ele prezentate în cursul zilei de marţi, 3 iunie.
Horia Tiseanu, preşedinte PD-L, candidat la funcţia de primar, locul 1 cu 33,83% din voturile alegătorilor: „În primul rând, ţin să mulţumesc tuturor celor care au venit la vot şi mi-au acordat încrederea lor. În privinţa rezultatului, cred că este unul oarecum aşteptat în urma campaniei electorale. Cred că se poate vorbi doar despre două surprize: apariţia PNDC şi PIN, care nu au existat până acum, precum şi dispariţia PRM şi PNG-CD din preferinţele alegătorilor. Rezultatul PD-L este unul bun, dar n-aş spune foarte bun, deşi am ocupat primul loc. Putem spune că am câştigat Consiliul Local chiar dacă nu avem majoritatea… Poate rezultatele erau mai bune dacă PNDC n-ar fi dus o campanie negativă şi n-ar fi îndepărtat alegătorii de noi. În privinţa prezenţei la vot, eu mă aşteptam să depăşim 50%, dar, oricum, faţă de alte localităţi, a fost o prezenţă bună. PNDC se pare că a avut o maşinărie de vot şi a adus oamenii la vot pe bază de liste, denaturând rezultatul alegerilor. Au fost aduşi oamenii cu maşini, poate au fost şi stimulaţi, aşa cum vorbeşte lumea, ceea ce a dus la o denaturare a votului. A fost o mobilizare militară din partea unui partid care vrea cu orice preţ să câştige alegerile. Tocmai din acest motiv, pentru a demonta această maşinărie de vot, îi rog pe câmpineni să se prezinte la vot, în turul al doilea de scrutin, pentru a-şi desemna primarul”.
Alin Moldoveanu, preşedinte PNDC, candidat la funcţia de primar, locul 2 cu 24,23%: „La Câmpina, sunt foarte mulţumit de rezultatele alegerilor şi s-a văzut în mod clar că locuitorii municipiului doresc schimbarea, după ce Horia Tiseanu a obţinut mai puţine voturi decât în 2004. Ţin să le mulţumesc tuturor câmpinenilor care au ieşit la vot şi îi îndemn să iasă şi în turul doi, să-l schimbăm pe cel care s-a instalat de 12 ani la conducerea urbei. Cetăţenii trebuie să aibă încredere în mine, le voi reda Primăria. Nu voi face nici o negociere cu cei care au fost 12 ani la conducerea Primăriei, dar mă bazez şi pe membrii şi simpatizanţii partidelor ai căror reprezentanţi au fost la Primărie, pentru că voi fi primarul tuturor câmpinenilor. Prezenţa scăzută la vot a fost cauzată, probabil, de minciunile aruncate în această campanie, dar pentru turul al doilea este ocazia ca oamenii să vină la vot, deoarece a venit cu adevărat momentul schimbării. Nu-mi voi schimba stilul de campanie, pentru că eu am fost cel mai corect şi am avut campanie cea mai decentă”.
Mihail Şerbănoiu, preşedinte PSD, candidat la funcţia de consilier local pe locul 6 al listei partidului (17,69% – patru mandate în CL):„Pentru noi a fost un rezultat sub aşteptări şi ne dezamăgeşte pentru că oferta noastră a fost una realistă, iar echipa propusă de noi a fost, de departe, cea mai valoroasă. Ne-a dezamăgit şi lipsa de interes a populaţiei faţă de oferta noatră şi de modul nostru de a ne prezenta în faţa câmpinenilor, ceea ce dovedeşte că populaţia nu mai crede în promisiuni, dar şi că noi am avut probleme de organizare. Prezenţa la vot a fost dezamăgitoare şi dezavantajoasă pentru noi, fiind sigur că, în condiţiile în care lumea ar fi ieşit la urne în proporţie de peste 50%, noi am fi fost cei câştigaţi. Deocamdată, nu am luat nici o hotărâre dacă şi pe cine vom susţine în turul secund şi nici nu se pune problema acum a unor negocieri pentru diverse funcţii în administraţia publică locală”.
Jenica Tabacu, preşedinte PIN, candidat la funcţia de primar, locul 4 cu 12,64%: „Sunt mulţumită de rezultatele obţinute, mai ales pentru că este vorba de un partid nou pentru Câmpina. Atât eu, în lupta pentru funcţia de primar, cât şi partidul, care a obţinut două mandate de consilieri, suntem mulţumiţi de aceste rezultate. Din păcate, prezenţa la vot a fost slabă, dar – pentru moment – nu am nici o explicaţie a absenteismului şi mi-e greu mie să spun care a fost motivul acestei prezenţe slabe la urne. Nu pot să fac nici un comentariu asupra candidatului pe care PIN îl va susţine în turul al doilea pentru Primărie”.
Elvis Arghir, vicepreşedinte PNL, candidat la funcţia de primar, locul 5 cu 6,91%: „Sunt dezamăgit nu atât de rezultat, cât de tot ceea ce s-a întâmplat… Am constatat că eu personal nu sunt făcut din punct de vedere emoţional pentru campanii de genul celor care s-au practicat la Câmpina şi nu numai… Şi mă refer la faptul că s-au cumpărat voturi. Ştiu acest lucru, e evident, dar nu am nici o probă şi este foarte greu de demonstrat. Nu acuz pe nimeni, dar cred că cele mai crecte campanii au fost ale PNL şi PSD. De aici şi rezultatele… Ale noastre, sub ceea ce trebuia să fie, ale celorlalţi, umflate… Oamenii au dat dovadă de un dezinteres total şi mă refer nu numai la faptul că au absentat în număr foarte mare, dar şi pentru că şi-au vândut votul. Asta a trecut, însă, acum trebuie să ne îndreptăm privirea înainte şi să vedem ce putem face din postura în care suntem pentru a sprijini interesele cetăţenilor şi ale Câmpinei. Nu putem spune pe cine vom sprijini în turul al doilea, dar cert este că vom sprijini pe acela care va promova interesele Câmpinei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare