Știri

Liberalii solicită “responsabilitate” şi “bun simţ” în cheltuirea banului public

A doua zi după ce primarul şi viceprimarul au prezentat, într-o conferinţă de presă, rezultatele sondajului realizat în rândul câmpinenilor pentrua se stabili dacă se organizează în acest an Festivalul “Serbările Toamnei”, filiala locală a PNL a organizat, la rândul său, o conferinţă de presă. În faţa reprezentanţilormass-media s-au aflat preşedintele PNL Virgil Guran, vicepreşedinţii Bogdan Cord şi Liviu Briciu, preşedintele Organizaţiei de Tineret – Alina Filipidi.Subiectul de bază l-a constituit prezentarea unor date dintr-un sondaj de opinie realizat de PNL Câmpina, având aceeaşi temă principală ca şi sondajul de opinie realizat de administraţia locală prin intermediul agenţiilor Poliţiei Comunitare, şi anume oportunitatea organizării în acest an a ediţiei a douaa Festivalului “Serbările Toamnei”. Preşedintele Virgil Guran a precizat: “Am realizat şi noi un sondaj de opinie în rândul a 300 de câmpineni, nu 700 cum a făcut Primăria, dar noi nu am folosit agenţii Poliţiei Comunitare. Conform datelor acestui sondaj, 290 din 300 de câmpineni vor să se organizeze «Serbările Toamnei», dar pe bani mult mai puţini. În acest context, credem că o politică de bun simţ ar presupune ca, pe timp de criză, când se estimează trimiterea în concediu fără plată inclusiv a angajaţilor din Primărie, cheltuirea cu mai multă responsabilitate şi cu mai mult bun simţ a banului public ar fi fost benefică tuturor”.Mai mult, Virgil Guran a oferit şi o soluţie: “Cred că o sumă de 500 milioane lei vechi ar fi fost suficientă pentru un spectacol în care să oferim o şansă la afirmare şi artiştilor locali, copiilor talentaţi din Câmpina, la care să mai invităm şi formaţia «Alessis», care cred că ar fi acceptat cu bucurie să participe, şi un artist precum Ştefan Bănică Jr, pe care îl puteam aduce cu aproximativ 10.000 euro. Astfel, am fi asigurat un spectacol chiar frumos, de ţinută, la care lumea cred căs-ar fi bucurat şi s-ar fi simţit bine, iar cu ceilalţi bani am fi putut să îndreptăm situaţia de la Spitalul Municipal, să-i alocăm şcolilor, bazelor sportive şi multor altor domenii care aşteaptă finanţarea de la bugetul local. Să nu mai alimentăm doar artiştii din Bucureşti, unii de o calitate îndoielnică şi să oferim o şansă şi tinerilor din Câmpina!”

290 din 300 de câmpineni vor “Serbările Toamnei”, dar pe bani mai puţini!
Liderii PNL Câmpina au prezentat un sondaj de opinie realizat în paralel cu cel al administraţiei locale, rezultatul acestuia fiind că “290 din 300 de câmpineni vor organizarea acestui festival de la mijlocul lunii septembrie, dar pe bani mai puţini”, după cum a precizat preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran.
“Nu avem dialog cu primarul Tiseanu!”
“Sunt preşedintele singurului partid de opoziţie din Câmpina şi nu reuşesc să am un dialog cu primarul Horia Tiseanu. De două ori l-am sunat în ultimele luni şi pur şi simplu nu mi-a răspuns la telefon… Nu ştiu cum aş putea lua legătura cu el, dar îl invit oficial să respecte un partid de opoziţie şi să ne consulte şi pe noi în privinţa cheltuirii banului public”, a afirmat preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran.
“Mă simt sfidat de autorităţile locale!”
“În afara activităţii politice, eu sunt şi om de afaceri. Din această calitate, ca plătitor de taxe şi impozite către bugetul local cu sume consistente, mă simt sfidat de autorităţile locale ori de câte ori se organizează o acţiune gen «pâine şi circ». Se vede că astfel de acţiuni sunt organizate de oameni care nu au semnat în viaţa lor ordine de plată pentru achitarea CAS-ului, a impozitelor şi care nu asigură locuri de muncă. Eu am dările plătite la zi şi văd cu câtă uşurinţă alţii aruncă efectiv miliarde pentru… «pâine şi circ»”, a spus vicepreşedintele PNL Câmpina, Bogdan Cord.
“Un om pentru oraş”
“PNL Câmpina iniţiază o campanie, pe care noi am intitulat-o «Un om pentru oraş». Vrem să stimulăm oamenii care au cevade spus în acest oraş. Poate fi un profesor care s-a chinuit o viaţă cu generaţii întregi de copii, un medic care poate a salvat zeci de vieţi, politicieni, indiferent de partid, care şi-au pus amprenta asupra dezvoltării acestei localităţi. Potsă vă ofer şi câteva exemple, profesorii Cristian Spulber sau Luca Henegaru, medicii Mihaela Neagu Petrovici sau Călin Tiu, foştii primari Gheorghe Tudor şi Romul Remus Micu şi cu siguranţă lista ar mai putea continua. Vrem să-i aducem pe aceşti oameni în faţa opiniei publice şi să le fie recunoscute meritele. Vrem să creăm o altă atitudine socială şi încercăm astfel să unim oamenii. Cel mai important, în momente de criză şi în situaţii dificile, este ca membrii aceleiaşi comunităţi să fie uniţi!”, a spus preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran, prezentând trofeul care va fi oferit personalităţilor din municipiu, care să merite titlul de “Un om pentru oraş”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare