Știri

Lac de Verde a găzduit prima ediţie a Cupei Medis la golf

Sâmbătă, 23 octombrie, în milocul unui peisaj de vis pus în valoare de o zi absolut superbă de toamnă, a avut loc la Breaza prima ediţie a Cupei Medis la golf, eveniment sportiv organizat de Fundaţia Medis, Federaţia Română de Golf şi Clubul de Golf „Lac de Verde“.
Competiţia organizată în sistemul de joc stableford pentru categoriile ladies şi gentlemen hcp 0 – 18/ hcp > 18 s-a bucurat de o participare numeroasă a jucătorilor profesionişti din ţară şi din străinătate. 
În dubla sa calitate de organizator al evenimentului, dar şi de jucător profesionist al acestui sport nobil, medicul chirurg Călin Tiu a declarat la sfârşitul întrecerii: „Golful este o mai veche pasiune de-a mea. Este un sport care îmi încarcă bateriile după zile şi nopţi obositoare la spital şi la clinica Medis. Astăzi a fost o primă ediţie a Cupei Medis şi cred că a fost destul de reuşită. Îmi doresc să fac o tradiţie din organizarea acestei competiţii. Poate aşa vom reuşi să aducem mai mulţi oameni lângă acest sport, aşa cum am văzut în alte ţări. Unii spun că este un sport costisitor, însă nu e deloc aşa. În comparaţie cu alte discipline, este vorba despre o cheltuială iniţială, după care rămâne pasiunea“.
Prezent la competiţie, secretarul Federaţiei Române de Golf, Mircea Asanache a declarat la rândul său: „Îi mulţumesc dlui. Tiu pentru iniţiativă şi îl felicit în acelaşi timp. Este un om cu totul deosebit şi un jucător de golf talentat. Sper să ne reîntâlnim şi la următoarele ediţii ale Cupei Medis la golf, pentru că azi s-a mai făcut un pas pentru promovarea acestui sport destul de puţin popular la noi. Începând de la anul, Federaţia Română de Golf va iniţia un gen de program „Goful pentru toţi“, prin intermediul căruia dorim să atragem câţi mai mulţi oameni în practicarea acestui sport şi mai ales copii. Golful nu este un sport exclusivist, aşa cum greşit a fost perceput la noi“.
Cupa Medis la golf s-a încheiat cu festivitatea de premiere a câştigătorilor competiţiei, sponsorizată de Fundaţia Medis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare