BREAKING NEWSȘtiri

La Câmpina, alianța USR-PLUS – PNL merge mai departe

Criza politică de la nivel guvernamental între USR-PLUS și PNL, ce pare să se transforme într-o adevărată ruptură la nivelul alianței politice ce deține majoritatea în Parlamentul României și implicit susține guvernul condus de premierul Florin Cîțu, nu pare să afecteze, cel puțin la modul declarativ, alianța dintre cele două partide la nivel local. Liderii PNL și USR-PLUS, Marian Nistor și respectiv Liviu Dumitrache, nu se arată îngrijorați de ruptura de la centru și susțin că la Câmpina alianța funcționează. „Din punctul nostru de vedere, alianța cu USR-PLUS funcționează normal în plan local și nu vedem niciun motiv să o rupem” – a declarat Marian Nistor, liderul PNL Câmpina.
La rândul său, viceprimarul Liviu Dumitrache, președintele USR-PLUS, ne-a declarat: „Am discutat pe această temă cu cei din PNL și nu avem motive să rupem alianța la nivel local. Să sperăm că asta se va întâmpla și la nivel central”.
Cât va rezista optimismul celor doi lideri locali vom vedea în zilele următoare, atunci când mai marii de la București vor hotărî soarta alianței dintre cele două formațiuni politice. O ruptură între PNL și USR-PLUS la nivel local ar putea desființa alianța politică ce deține majoritatea în Consiliul Local, care îi oferă implicit legitimitate viceprimarului Liviu Dumitrache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare