Știri

Iubitorii de câini și pisici au încercat sensibilizarea aleșilor locali pentru cauza patrupedelor

La ultima ședință a legislativului municipal, la rubrica Diverse, un grup de patru apărătoare feminine ale cauzei câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din municipiul nostru au solicitat ajutorul (financiar) al Consiliului Local, pentru a se opri eutanasierea patrupedelor și începerea unei campanii de rezolvare a problemei înmulțirii acestor animale prin sterilizare. 
Domnișoara Burloiu, fiica fostului lider din anii 1990 al organizației locale a PNTCD, a încercat să-i atingă pe consilieri la coarda sensibilă, asigurându-i că prin sterilizare a fost rezolvată problema înmulțirii câinilor și pisicilor fără stăpân în orașe mari ale României. Nu a reușit, aleșii locali având întipărite încă în memorie perioadele din anii trecuți în care înmulțirea acestor animale nu mai putea fi controlată, din cauza aplicării unor metode ineficiente (”sterilizează și eliberează”), dar și din cauza aducerii de câini din alte localități. 
Doamna consilier Elena Albu a venit cu un contraexemplu dintr-un oraș francez vizitat acum câțiva ani de consilierii locali, unde la început a fost practicată eutanasierea, iar abia apoi, după atingerea unui număr mai mic de animale fără stăpân, s-a trecut la sterilizarea lor. 
Doamna Doina Roșculeț, tot din grupul apărătoarelor patrupedelor, a subliniat la finalul discuțiilor pe această temă că, în campania de strângere a mii de semnături de la câmpinenii care susțin metoda sterilizării, au fost și persoane care nu iubesc animalele, dar care au subscris la acest demers considerat pe deplin justificat. ”Avem informații certe că există fonduri suficiente în bugetul local pentru a sprijini demersul nostru, care vine în sprijinul tuturor cetățenilor acestui oraș, chiar și al acelora care nu iubesc animalele”, a susținut Doina Roșculeț. 
Sigur că suma pentru sterilizarea animalelor comunitare, sau a acelora cu stăpâni care nu dispun de posibilități financiare pentru plata acestui tratament, nu este atât de mare încât să nu poată fi alocată, dacă există voința majorității consilierilor în acest sens. Numai că intervenția iubitoarelor de animale nu i-a găsit pe consilierii municipali în cea mai bună dispoziție pentru o empatie la această problemă. Ca să facem un joc de cuvinte: iubitoarele de animale nu și-au ales momentul crucial pentru fiecare ales local. Le-am sugera să mai încerce cu un proiect de hotărâre, dezbătut în miezul temporal al ședinței de Consiliu, atunci când edilii locali sunt mai odihniți și mai condescendenți.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare