Știri

FC Fortuna Poiana Câmpina intră în faliment

Stadionul a fost scos la vânzare
Faptul că de câţiva ani sportul românesc a intrat în colaps nu mai este o surpriză pentru nimeni. Retragerea pe bandă rulantă a investiţiilor private şi lipsa unor programe naţionale care să sprijine sportul de masă şi performanţa au generat, inevitabil, falimentul şi implicit şi dispariţia multor cluburi de tradiţie din întreaga ţară, fie că a fost vorba de fotbal, handbal, volei sau rugby. Ca întotdeauna, aflat în prim-planul preferinţelor iubitorilor de sport, fotbalul pare să sufere cel mai mult în această perioadă neagră a istoriei sale. În Liga I, aproape jumătate dintre cluburi se confruntă cu grave probleme financiare, care în multe cazuri vor duce, probabil, la falimente răsunătoare. Ligile inferioare, mai puţin vizibile în zona mediatică, sunt decimate şi ele cu fiecare an ce trece, ajungând în prezent la un minim istoric în ceea ce priveşte numericul combatantelor înscrise în campionate.Despre lipsa centrelor de copii şi juniori nu mai are rost să discutăm. Efectele le vedem în componenţa exotică a echipelor româneşti de fotbal şi în performanţele tot mai slabe ale reprezentativelor naţionale.
Statistic vorbind, România ocupă un dezonorant loc I, cu 28 de cazuri, la capitolul falimente în fotbal, într-un top continental, la mare distanţă de Rusia (10), Austria (7), Ucraina (6), Lituania (5), Croaţia (4). Printre cluburile cu tradiţie dispărute în ultimii ani se numără şi Poiana Câmpina, alături de Politehnica Iaşi, Universitatea Craiova, Precizia Săcele, Corvinul Hunedoara, Callatis Mangalia, FCM Bacău.
Şi în Câmpina prezentului sportul rege pare a fi pe cale de dispariţie. După zeci de ani de tradiţie, ultimul bastion s-a dezintegrat şi el. FC Fortuna Poiana Câmpina a intrat în faliment într-un moment în care puţină lume se aştepta. Promovarea în liga a II-a naţională şi parcursul foarte bun din ultima vreme dădeau speranţe câmpinenilor într-o minune, prezenţa istorică în primul eşalon fotbalistic al ţării. N-a fost să fie aşa! Fortuna s-a oprit aici. Săptămâna trecută, preşedintele clubului, Hacic Garabet, a făcut un anunţ sec: “Clubul va intra în faliment. Am demarat procedurile juridice necesare în acest sens. La nivelul conducerii s-a decis şi scoaterea la vânzare a stadionului”. Aşadar, Fortuna dispare subit, aşa cum a apărut. Încă nu se ştie exact ce s-a întâmplat cu adevărat. Bursa zvonurilor alimentează ipoteza potrivit căreia proprietarul, Radu Călin, ar avea probleme. Asta este mai puţin important, pe lângă faptul că o investiţie privată dispare din zona noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare