Știri

Doi elevi de clasa a V-a au predat la poliţie 3.200 de lei găsiţi pe stradă

Ştirea potrivit căreia doi elevi din clasa a V-a a Şcolii „Ion Câmpineanu” au găsit pe stradă şi au predat la Poliţie suma de 3.200 lei a creat multă emoţie, atât pe reţelele de socializare, cât şi în rândul celor care îi cunosc pe copii şi familiile lor.
Povestea, aproape incredibilă în zilele noastre, scoate în evidenţă buna creştere primită în familie şi educaţia primită la şcoala unde învaţă cei doi eroi pe numele lor Mihai Ciută (12 ani) şi Luca Alexandru (11 ani), care au ales să nu-şi însuşească o sumă importantă de bani, în ciuda faptului că cel puţin unul dintre ei, Mihai, rămas în grija bunicii, nu are o situaţie familială stabilă, părinţii acestuia fiind plecaţi la muncă în străinătate.
 „Pentru mine a fost un şoc atunci când băiatul a venit acasă cu un teanc de bani” – a declarat Stănuţa Aldea, bunica lui Mihai. „Aveam doar 5 lei în casă, dar nu m-am gândit nicio clipă să oprim banii aceia nemunciţi” – a mai spus femeia.
După ce au povestit părinţilor că au găsit banii în timp ce se plimbau cu bicicleta într-o parcare din spatele unui complex comercial din Câmpina, Luca şi Mihai  au mers la Poliţie, unde le-au spus poliţiştilor toată întâmplarea. „Păgubitul”, administratorul unei societăţi comerciale, a fost identificat după înscrisurile prezente pe plicul în care erau banii şi chemat să-şi recupereze pierderea. Bărbatul a recunoscut că nu se mai aştepta la o astfel de minune şi le-a cerut poliţiştilor adresele copiilor pentru a le recompensa corectitudinea. 
În afara de posibila recompensă din partea celui care a pierdut banii, Luca şi Mihai merită tot respectul nostru pentru gestul lor, care demonstrează mai întâi de toate că au un suflet frumos şi caractere puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare