Știri

Democrat-liberalii şi o scrisoare buclucaşă

În cursul zilei de duminică, în Câmpina, reprezentanţii PD-L au împărţit scrisori ale primarului Horia Tiseanu. Au fost 12.000 de “răvaşe”, care – potrivit spuselor lui Tiseanu – au fost plătite de colegii săi de partid, din sponsorizări, dar şi le-a asumat… primarul Tiseanu! „Nu este o acţiune electorală, pentru că scrisoarea este adresată câmpinenilor de primarul lor şi nu există nicăieri în cuprinsul scrisorii îndemnul la vot. Mi se pare normal ca pe această scrisoare să existe şi sigla partidului pentru că eu sunt primarul acestei formaţiuni politice”, a precizat preşedintele PD-L, Horia Tiseanu, care, totuşi, a refuzat să precizeze, în numele transparenţei, cât au costat aceste scrisori.
Tiseanu se justifică…
Primarul a ţinut să lămurească motivele care l-au determinat să apeleze la un asemenea gest: „Este o acţiune de conştientizare a poziţiei noastre faţă de viitoarea campanie electorală. Venim în faţa câmpinenilor cu realizări, nu cu promisiuni şi am dorit să dezmint unele zvonuri apărute prin presă sau prin alte medii la adresa mea. Noi nu folosim metode de cumpărare a electoratului cu spectacole sau excursii. Este culmea tupeului să fiu acuzat de tot felul de lucruri de Elvis Arghir, care a avut de-a face cu procurorii. Sunt inventate pretexte pentru a ne denigra pentru că noi nu ne-am făcut decât datoria. Au apărut tot felul de zvonuri la adresa mea, pe care vreau să le dezmint. S-a spus că aş fi cumpărat teren în plantaţia Voila pentru a-mi construi o casă. Nu este adevărat! S-a spus că m-am certat cu domnul director Ecaterinescu şi că acesta ar fi motivul pentru care Direcţia Economică s-a mutat în sediul CPGC. Este pueril! S-a spus că m-am certat cu soţia şi că locuiesc la altcineva. Este pueril! Am lipsit ultima oară de acasă noaptea cam acum un an, când am fost câteva zile plecat într-o delegaţie oficială în China. Sunt folosite metode meschine şi subversive pentru a fi denigrat”.
… acuză…
Treptat, în discursul său, Horia Tiseanu a schimbat tonul şi a pornit la atac. „S-au întâmplat lucruri regretabile şi cred că s-a ajuns prea departe… Un prieten, care are o mică afacere, pentru că nu a vrut să bată palma cu un alt partid şi-a găsit într-o dimineaţă maşina vopsită cu albastru şi portocaliu. Nu vreau să spun mai multe, dar în ritmul acesta, înseamnă că în campania electorală se poate întâmpla să fim aşteptaţi după colţ şi să ni se dea în cap!” – a spus Horia Tiseanu. Chestionat asupra identităţii „prietenului” şi a altor detalii despre acest incident, Tiseanu a refuzat să facă orice alt comentariu
… şi recunoaşte!
Durerea cea mai mare a primarului pare a fi asocierea sa cu DNA. Toţi cei care vorbesc despre acest lucru, fie şi numai dacă-l întreabă de este adevărat sau nu, devin în ochii săi duşmani, oameni care uneltesc împotriva sa. E un fel de a gândi… Totuşi, pe baza propriei scrisori, Horia Tiseanu a recunoscut că are probleme şi că este în atenţia diverselor instituţii ale statului la care a fost reclamat. Că ele se numesc DNA sau numai poliţie, Parchet ori Direcţia de Finanţe, este deja o altă discuţie, important fiind dacă anchetele vreuneia dintre aceste instituţii va avea vreo acuză de adus la adresa primarului Horia Tiseanu.Astfel, primarul susţine că „aşa zişi oameni politici din Câmpina au fabricat acuzaţii la adresa mea, pe care le-au propagat prin presa obedientă şi pe care le-au transmis unor instituţii ale statului”.Firesc, l-am întrebat pe Horia Tiseanu dacă în urma acestor sesizări la adresa sa, instituţiile în cauză nu au solicitat şi punctul de vedere al edilului acuzat: „Ba da!”, a venit replica lui Tiseanu, care a continuat: „Dar nu este vorba de mine personal, ci de instituţia pe care o conduc şi reprezint. Da, au existat solicitări pentru lămurirea unor probleme din partea Direcţiei de Finanţe sau a Poliţiei, ori a Parchetului… Dar, faptul că un poliţist se interesează de unele probleme punctuale, asta nu înseamnă că, imediat, se ajunge la DNA!”Practic, Tiseanu a recunoscut că i s-a cerut, de unele instituţii ale statului, să răspundă la întrebări legate de unele dintre actele de administraţie din mandatul său.
Horia Tiseanu, lansat oficial spre Primărie
Cu prilejul aceleiaşi conferinţe de presă, Horia Tiseanu a fost prezentat oficial drept candidat PD-L Câmpina pentru funcţia de primar. „Pe 1 aprilie, într-o şedinţă a Biroului Permanent Local, s-a aprobat în unanimitate candidatura lui Horia Tiseanu pentru funcţia de primar al municipiului Câmpina, acesta fiind, de altfel, singurul nominalizat pentru această candidatură”, a spus Marian Nistor. De asemenea, s-au aprobat listele pentru Consiliul Local (deocamdată, în ordine alfabetică) şi propunerile Organizaţiei Câmpina pentru locurile considerate eligibile pentru Consiliul Judeţean, nominalizaţi fiind Bogdana Ţiţei şi Ovidiu Cord.În privinţa listei pentru Consiliul Local, aceasta cuprinde 25 de nume, dintre care nouă provin de la fostul PLD şi restul de la PD. De pe listă nu lipsesc actualii consilieri locali – Bondoc, Cercel şi Nistor. Ordinea şi eventualele modificări care mai pot apărea în această listă vor fi stabilite până la 19 aprilie, dată la care va avea loc lansarea oficială a tuturor candidaţilor acestei formaţiuni politice, în cadrul unei acţiuni organizate la Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare