BREAKING NEWSȘtiri

VIDEO ♦ De ce nu vor tinerii români să audă de politică și să meargă la vot?!

Conform unui sondaj recent realizat în România, aproximativ 60% dintre tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani nu sunt interesați de politică și nu intenționează să voteze la alegerile parlamentare și prezidențiale programate pentru sfârșitul acestui an.
Pentru a înțelege mai bine de unde vine această atitudine de distanțare față de politică, am discutat în emisiunea „Fața și Reversul”, moderată de Florin Frățilă la DADA TV Ploiești, cu profesorul doctor Nicolae Geantă, publicist și cadru didactic al Liceului Tehnologic «C-tin Istrati» din Câmpina, cu o experiență de peste 25 de ani în educație, și cu Alex Popa Teșileanu, antreprenor câmpinean în IT și un critic vocal al clasei politice, cunoscut pentru pozițiile sale ferme exprimate pe rețelele de socializare și prin participarea la proteste.
În intervenția sa, Nicolae Geantă a remarcat că mulți tineri percep politicienii ca fiind corupți, mincinoși și incapabili să își respecte promisiunile: „ Majoritatea tinerilor care nu merg la vot spun că politicienii sunt corupți, mincinoși, că promit și nu fac (…) România educată a domnului Iohannis a făcut școala praf. Abia aștept să scăpăm de doamna Deca! Nu poți să pui un inginer de vapoare ministrul învătământului! (…) La ora actuală sunt cei mai slabi candidați pe care i-a avut vreodată România la președinție. Nici unul dintre ei n-ar merita să ajungă președintele României”.
Alex Popa Teșileanu sugerează, la rândul său, că neimplicarea tinerilor ar putea fi un rezultat dorit de unii: „Ar trebui să le spună cineva tinerilor că poate chiar asta se vrea de la ei – să nu participe la vot”.
Care ar putea să fie motivele pentru care tinerii se distanțează de politică și nu participă la vot? Încercăm să aflăm din materialul care urmează.

2 Comentarii  

  1. Ooof asta e un subiect preferat al meu, de ce nu mi-ati zis si mie de emisiune ? Ca tare as mai fi intervenit, sa spun ceea ce ma doare de ani de zile: ca presa si formatorii de opinie nu fac mai nimic sa explice cu argumente logice oamenilor ca de fapt nu exista sa nu votezi, toata lumea ci drept de vot voteaza, fie ca vrea fie ca nu. Pt ca nealegerea unui partid / candidat se traduce automat in vot redistribuit tuturor celor ce trec pragul electoral. Deci cand nu pui stampila pe cineva, automat o pune calculatorul in numele tau si nu mai ai niciun control. Prin urmare numai idiotii nu voteaza. Idiotii si cei malefici carora le place toata clasa politica (dar aia sunt rari). Prin urmare DA, iata ca 60% dintre tineri sunt idioti. Nu este insa de mirare, avand in vedere ca generatiile ve petrec majoritatea timpului cu ochii in ecrane suntem deja mutanti, suntem oameni degradati, iar cei tineri dintre noi sunt abonati la analfabetism functional.

  2. In Romania mor foarte multi tineri,de multi ani încoace,facandu-si selfy pe vagoanele de cale ferată aflate pe sinele electrificate.Cu cateva zile in urmă,mă aflam într-un hotel din Germania si am deschis televizorul.Ce emisiune se difuza?Una de educare a tinerilor pentru a nu se mai urca pe vagoanele de cale ferată,pentru ca se electrocutează.Si, explica acest lucru foarte interesant,incepand cu experimentul de aprindere a becului atins de lamelele bateriei clasice de 1,5 V.si terminand cu prezentarea electrozilor de mare putere concretizati in sinele cu vagoane pe ele,pe de-o parte,si cablul gros de curent electric de deadupra lor,pe de alta parte.Iar totul arata ca o poveste,tocmai pentru a fi cat mai accesibilă pentru oricine.
    La noi asa ceva,in contextul media de astazi,ar parea ca vine dintr-o alta lume.Chiar asa,se stie ca gimnastica previne foarte multe boli.Eu cred ca ar reduce nevoia de spital cu cel putin 50%.S-a facut vreun studiu cu privire la efectele acelui spot publicitar telegrafic cu ” faceti miscare 20 de minute pe zi”,pentru care guvernul plateste,de zeci de ani,bani grei structurilor media?Nu stie nimeni!La cat de anost este,nici ca ar putea sa aibă vreo influenta pozitivă in educarea populatiei.Dacă, aici stam ca vai de lume,dapăi la educarea tineretului privind importanta participarii la actul electoral?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare