BREAKING NEWSȘtiri

De 11 ani, Andreea Dumitran se luptă pentru viață! Acum are nevoie din nou de ajutorul nostru!

Andreea, la vârsta de 8 ani

UPDATE. Andreea are nevoie urgent, în primă fază, de 12.000 de euro pentru două luni de tratament cu medicamentul Tagrisso și în al doilea rând de 50.000 de euro pentru terapia cu protoni, aplicabilă în orice moment, în funcție de starea ei.

La vârsta de 8 ani, în anul 2009, câmpineanca Ioana Andreea Dumitran era diagnosticată cu o maladie gravă: tumoare pe creier. Printr-o mobilizare extraordinară a colegilor ei de la Școala „Ion Câmpineanu” și a unor elevi voluntari de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, care au organizat un spectacol caritabil și o campanie de strângere de fonduri, umblând pe străzi, din poartă în poartă, s-a reușit atunci strângerea unei sume importante, însă nu suficiente pentru tratamentul și deplasarea Andreei în străinătate. În faţa valului de simpatie creat de colegii şi prietenii Andreei, Consiliul Local – la iniţiativa primarului Horia Tiseanu – adopta în 2009 o hotărâre prin care aloca suma de 10.000 lei pentru acest caz cutremurător, astfel că Andreea Dumitran avea să plece pentru prima dată în Germania, pentru a începe tratamentul de care depindea salvarea vieţii ei.
Până în anul 2015, Andreea a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale, nenumărate şedinţe de radioterapie şi chimioterapie, hipertermie locală, terapie câmp magnetic, terapie cu ozon, cu oxigen şi multe alte metode de tratament. Cu tot chinul prin care a trecut, nu a renunțat la școală, studiind acasă sau prin spitale și reușind performanța de a rămâne un elev de nota 10 pe linie.
Anul acesta, Andreea împlinește 20 de ani, din care 11 i-a petrecut în această luptă continuă pentru viață. Comunitatea câmpineană a mai salvat-o în trecut din ghearele morții, astăzi este chemată să o facă din nou!

Sursa foto: Libertatea

Vă invităm să citiți în continuare strigătul disperat al unui tată care își știe copilul în pericol de moarte, ale cărui cuvinte și explicații izvorâte din durere țin locul oricărei povești jurnalistice pe care am fi putut-o scrie pentru a lansa acest apel umanitar.

„Imi cer scuze ca sunt nevoit sa apelez din nou la voi dar sunt disperat. Am nevoie de ajutor pentru fiica mea Andreea deoarece ca nu mai putem sustine financiar tratamentele ei.
Nu stiu daca va mai amintiti de faptul ca fiica mea are o tumora cerebrala descoperita in anul 2009 pe cand avea doar 8 ani si jumatate, medicii din Romania nedandu-i atunci nici o sansa. De peste 11 ani noi luptam continuu pentru viata ei si iata ca pana acum am reusit, anul acesta ea va implini 20 de ani. In ultimii 5 ani am fost nevoiti sa cautam solutii de tratament in afara tarii pentru ca atunci doctorul nostru oncolog de la Institutul Oncologic Bucuresti ne spusese sa ne pregatim sa o pierdem.
De atunci mergem periodic (initial la fiecare 3-4 luni apoi la 6 luni) la o clinica din Germania (Fachklinik dr. Herzog ). Tratamentul de acolo ne-a ajutat foarte mult putand ca in perioada 2016-2019 sa facem o pauza de chimioterapie si Andreea sa se simta foarte bine. Dar tratamentul la aceasta clinica ne costa foarte mult, circa 9000 de euro la o deplasare de 12 zile. Dar in octombrie 2020 am fost nevoiti sa stam 33 zile iar in martie anul acesta alte 19 zile deoarece Andreea a avut cateva reactii adverse la noile medicamente ce au trebuit tratate inainte de intoarcerea acasa.
Andreea alături de tatăl ei, Gabriel Dumitran
Acum un an si jumatate starea ei de sanatate a inceput sa se degradeze treptat. Anul 2020 a fost un an foarte greu pentru noi parintii si pentru Andreea: pareza pe partea stanga pe care o avea s-a accentuat si acum nu mai poate merge decat cativa pasi ajutata de mine, nu se poate ridica sau aseza singura, nu isi poate folosi mana stanga decat cu mare greutate, are vedere dubla si trebuie sa stea tot timpul cu un ochi acoperit, are perioade de timp in care nu mai poate vorbi clar, abia intelegem ce zice. Din cauza tratamentelor indelungate ea a facut diabet si tahicardie.
Din cauza pandemiei nu am mai putut merge la clinica din Germania timp de 1 an de zile, fapt ce s-a vazut in starea ei de sanatate. Abia am reusit sa ajungem la clinica in octombrie 2020. Acolo Andreea a inceput un nou tratament cu un medicament numit Afinitor (Everolimus) pe care a trebuit sa il cumparam desi era extrem de scump (12000 lei cutia cu 30 pastile, tratament pentru o luna de zile).
Din pacate la RMN-ul facut in ianuarie 2021 s-a contatat ca tumora a crescut cu 2-3 mm. Acest lucru nu s-a mai intamplat din 2015, dinainte de a merge la clinica din Germania. Recidiva de atunci ne-a determinat sa incepem tratamentul in Germania.
La inceputul lunii martie am mers din nou la tratament in Germania. Medicii de acolo au hotarat sa inlocuiasca tratamentul cu Afinitor cu un alt medicament numit TAGRISSO 80mg dar mult mai scump, 27500 lei cutia cu 28 de pastile. De asemenea ne-au trimis la Clinica Universitara din Marburg pentru un consult cu privire la un posibil tratament de radioterapie cu protoni/ ioni de carbon. Raspunsul initial este unul incurajator, acum asteptam decizia finala si programarea inceperii tratamentului. Daca Andreea va ajunge sa faca acest tratament trebuie sa stam in clinica din Germania 4-5 saptamani si sa mergem zilnic la Marburg pentru terapia cu protoni/ioni de carbon. Aceasta ne va costa cel putin 25.000 euro, cu conditia sa reusim sa obtinem formularul S2 (E112) pentru radioterapia cu protoni. In cazul in care statul roman nu va vrea sa ne deconteze acest tratament prin formularul S2, costul total al tratamentului va fi de cel putin 50.000 euro. Problema este ca pentru adulti acest formular se elibereaza foarte greu si dupa mult timp.
Datorita starii de sanatate a Andreei anul trecut eu am fost nevoit sa renunt la serviciu pentru a sta cu ea acasa sa o ajut sa se miste, sotia mea neavand forta necesara sa faca acest lucru.
Toate deplasarile la clinica din Germania si aceste medicamente foarte scumpe ne-au adus in situatia de a nu mai avea bani pentru tratamentele fiicei mele. Avem mare nevoie de ajutor sa cumparam o cutie de TAGRISO si sa pregatim urmatoarea serie de tratament la clinica din Germania cu speranta ca vom face si radioterapia cu protoni. In acest moment pentru noi orice suma conteaza enorm de mult.
Va rog mult, puteti sa ne ajutati sa continuam lupta cu boala si sa nu ne declaram invinsi? Sau cunoasteti peroane sau firme care ar putea sa o faca?
Cine vrea si poate sa ne ajute o poate face aici:
cont lei: RO46 RNCB 0208 0100 2362 0001
cont euro: RO46 RNCB 0208 0100 2362 0013
BIC: RNCBROBU
banca: BCR, Sucursala Campina
titular conturi: DUMITRAN GABRIEL 
Multumesc si avem incredere ca vom putea merge mai departe si cu sprijinul vostru.
Cu drag si cu recunostinta vesnica Dumitran Gabriel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare