Știri

Cupa Contratimp la înot s-a dovedit a fi un eveniment deosebit încă de la prima ediţie

În week-end-ul trecut, la bazinul de înot didactic din vecinătatea Complexului Petrol s-a desfăşurat o competiţie sportivă pentru înotătorii şcolari, cei mai mici având şase ani, iar cei mai mari, 12 ani. A fost o competiţie deosebită, la care au participat 17 cluburi de înot din întreaga ţară, participanţii depăşind cifra 120. Din Câmpina, au fost patru cluburi cu aproape 40 de sportivi. Organizată, din punct de vedere tehnic, de Clubul Contratimp condus de profesorul Octavian Postolache, printre organizatori s-au numărat, de asemenea, Corina Ungureanu şi Asociaţia PRO Câmpina, unul dintre cele mai active ong-uri câmpinene care promovează sportul pentru toţi şi activităţile de timp liber. 
Sâmbătă şi duminică, bazinul de înot a devenit neîncăpător, pe băncile de la marginea lui aşezându-se o mulţime de părinţi, bunici şi alte rude ale tinerilor performeri. Aglomeraţie era şi în loja centrală, ocupată de alte rude şi apropiaţi ai junilor sportivi, locul fiind rezervat celor care nu au avut papucii “la purtător” şi cărora, pentru acest motiv, conform Regulamentului de funcţionare al bazinului, nu li s-a permis accesul în imediata proximitate a piscinei. Bazinul arată foarte bine, iar grupurile sanitare (“punctul forte” al civilizaţiei noastre mioritice), precum şi celelalte anexe sunt şi ele în toată regula. “Prima ediţie a Cupei Contratimp, organizată prin colaborarea dintre Corina Ungureanu, Asociaţia PRO Câmpina şi Clubul sportiv Contratimp, a fost un mare succes. Sunt convinsă că istoria acestui eveniment abia începe. A fost un concurs atipic, pentru că nu este într-un regim special. Ce este foarte important, s-au desfăşurat şi probe de 100 de metri, pentru copiii între 7 şi 12 ani. Pentru noi a fost o provocare, pentru copii, de asemenea. Proiectul nostru, derulat împreună cu Corina Ungureanu, va avea viaţă lungă, sunt convinsă de acest lucru. Mulţumim şi pe această cale sponsorilor noştri extrem de generoşi”, ne-a declarat Irinel Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei PRO Câmpina. 
Corina Ungureanu, fosta campioană mondială de gimnastică de la finele anilor 1990, cea care a contribuit cu un important sprijin material şi de imagine la reuşita Cupei Contratimp 2013, este un nume de mare prestigiu pentru gimnastica şi sportul românesc. Consilier personal pe probleme de sport al primarului ploieştean Iulian Bădescu, fosta glorie a gimnasticii româneşti susţine astăzi nu doar sportul ploieştean, ci şi sportul prahovean în ansamblu, dar şi pe cel din afara judeţului, în măsura în care i se cere sprijinul. La sfârşitul competiţiei, Corina Ungureanu ne-a declarat: “Am venit de la Ploieşti, pentru că am o bună colaborare cu Asociaţia PRO Câmpina, care m-a invitat, pentru a sprijini, după puterile mele, organizarea şi desfăşurarea Cupei Contratimp la înot. A fost o idee foarte bună, pentru care organizatorii competiţiei trebuie felicitaţi. Mă bucur că am putut sprijini acest concurs, mai ales că noi, foştii sportivi de performanţă, avem datoria de a sprijini tinerii sportivi cu toate puterile noastre, mai ales că astăzi sportul naţional trece printr-o perioadă dificilă, cauzată de grave subfinanţări, lipsa bazelor materiale etc. Sunt convinsă că ediţiile viitoare vor curge în mod firesc şi că, nu peste mult timp, evenimentul va deveni tradiţie.” A.N. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare