Știri

CSM Câmpina – Unirea, derby-ul optimilor de finală ale fazei judeţene a Cupei României

Roberto Opatchi & Marius Palaceanu
Sorţii au decis ca în optimile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, cele două formaţii câmpinene, CSM şi Unirea, să se dueleze între ele pentru un loc în sferturile de finală. Partida va avea loc marţi, 5 aprilie, de la ora 17.00, pe stadionul „Poiana” şi va fi, cu siguranţă, una a marilor orgolii.

Roberto Opatchi, antrenor CSM: „Sper ca orgoliile să se vadă doar pe tabela de marcaj”

Te aşteptai la un duel cu Unirea în Cupa României?
Nu mă aşteptam, dar, sincer, îmi doream un astfel de joc, în primul rând pentru suporterii ambelor echipe, care sunt convins că vor veni în număr mare la stadion. Îmi doresc un joc frumos, sper ca şi vremea să ţină cu noi şi să fie un spectacol sportiv agreabil în faţa unor tribune pline.
Cine consideri că este favorit în acest joc?
Consider că ei sunt favoriţi. Joacă într-un eşalon superior, au o experienţă mai mare la un nivel competiţional superior. Eu sunt conştient că întâlnim o echipă foarte bună şi sper să iasă un meci spectaculos. Consider că şi noi avem un lot valoros, dornic de afirmare, dar şi cei de la Unirea sunt experimentaţi, au doi antrenori foarte buni, astfel încât, la final, cei mai câştigaţi după acest joc să fie spectatorii care au văzut un meci deosebit.
Îţi cunoşti foarte bine adversarul. Cât de importante vor fi orgoliile?
Da, îi cunosc foarte bine pe aproape toţi componenţii echipei Unirea. Mulţi mi-au fost chiar jucători şi îi ştiu pe fiecare în parte care le sunt punctele forte, dar şi punctele mai slabe. Eu sper ca orgoliile să nu se manifeste dincolo de limitele sportivităţii şi mă bazez şi pe faptul că mulţi dintre componenţii ambelor echipe se cunosc, sunt chiar prieteni foarte buni, sunt colegi la şcoală, astfel încât, sper ca orgoliile să se vadă doar pe tabela de marcaj.
 

Marius Pălănceanu, antrenor Unirea: „Sper să fie un meci curat şi echipa mea să câştige!”

Te aşteptai la un duel cu CSM în Cupa României?
Sincer, da, pentru că am văzut că în general criteriul geografic este determinant în stabilirea acestor partide, aşa cum şi formaţiile din Sinaia şi Buşteni se întâlnesc între ele. Şi mă bucur pentru că odată şi odată trebuia să ne întâlnim şi noi şi să oferim un spectacol sportiv remarcabil pentru toţi cei care iubesc fotbalul câmpinean, indiferent de numele echipelor. Sunt convins că vor fi orgolii mari, dar sper ca aceastea să nu depăşească limitele fair-play-ului, măcar pentru respectul spectatorilor care sunt convins vor umple tribunele stadionului Poiana.
Cine consideri că este favorit în acest joc?
Hm, e greu de spus… Şi, oricum, eu sunt subiectiv… Din acest motiv am şi spus că va fi un meci al marilor orgolii. Probabil că dacă noi vom câştiga, CSM-ul nu are atât de mult de pierdut, pentru că se va considera că noi suntem echipa dintr-un eşalon superior. În schimb, dacă noi vom pierde, adversarii vor fi consideraţi o echipă mai bună. Indiferent de toate acestea, eu sper să fie un meci curat şi echipa mea să câştige, chiar şi după prelungiri sau chiar şi lovituri de departajare.
Îţi cunoşti foarte bine adversarul. Ne putem aştepta la surprize?
CSM are jucători buni, dar are şi segmente unde este deficitară. În ceea ce ne priveşte sper ca la momentul jocului să avem cel mai bun unsprezece la dispoziţie şi spun acest lucru având în vedere problemele pe care noi le întâmpinăm la meciurile din timpul săptămânii, când studenţii şi cei care lucrează prin Bucureşti ajung mai greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare