Știri

Crin Antonescu şi-a întărit sprijinul pentru Virgil Guran, candidatul USL la Primăria Câmpina

În popasul electoral de la Câmpina, preşedintele Partidului Naţional Liberal a fost însoţit de liderii USL Prahova: Mircea Cosma, Mircea Roşca şi Laurenţiu Rebega 
Vineri seara, viata politică a Câmpinei a trepidat puternic în timpul vizitei unor lideri marcanţi ai USL, sosiţi de la Bucureşti şi Ploieşti. Au fost prinşi în febra acestui eveniment reprezentanţii partidelor câmpinene componente ale USL (în special, liberalii), dar nici rivalii lor politici de la PDL nu au stat cu mâinile-n sân, urmărind cu atenţie mişcările de trupe (deloc puţine), pe care organizaţiile câmpinene ale PNL şi PSD le-au desfăşurat cu ocazia acestui eveniment major. 
 Este vorba despre vizita electorală a copreşedintelui naţional al USL, preşedintele PNL, Crin Antonescu (motiv pentru care liberalii locali au trăit mai intens întâlnirea), a preşedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma, a şefului filialei judeţene a PNL, Mircea Roşca, precum şi a liderului prahovean al PC, Laurenţiu Rebega.
Motivul pentru care viitorul preşedinte al României – (după toate probabilităţile şi sondajele de opinie, Crin Antonescu nu va putea pierde prezidenţialele din 2014), viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova (Mircea Cosma are, de departe, prima şansă în această bătălie) – , şi ceilalţi fruntaşi liberali şi conservatori ne-au vizitat oraşul a fost sprijinirea lansării oficiale a candidaţilor USL la Primăria Câmpina, la Consiliul Local Câmpina şi la Consiliul Judeţean Prahova (înşiruirea este, desigur, în ordinea prezentării candidaţilor, şi nu a importanţei instituţiilor respective). 
Organizaţiile municipale PNL şi PSD au pregătit cu mare grijă evenimentul. Acesta s-a desfăşurat la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina. Aici, numeroşi membri şi simpatizanţi ai liberalilor şi ai social-democraţilor câmpineni i-au întâmpinat pe liderii politici oaspeţi în mijlocul unei “mări” de drapele galbene şi roşii. 
Înainte de lansarea propriu-zisă de la Casa de Cultură, făcută cu mult fast şi cu o desfăşurare impresionabilă de forţe, la sediul PNL Câmpina a fost organizată o conferinţă de presă la care gazdă a fost liderul liberal local Virgil Guran, candidatul USL la Primăria Câmpina. La întâlnirea cu jurnaliştii a mai participat şi viceprimarul Ion Dragomir, preşedintele PSD Câmpina.
Conferinţa a deschis-o, aşa cum se cuvenea, Virgil Guran, preşedintele PNL Câmpina şi contracandidatul cel mai important al lui Horia Tiseanu în bătălia pentru câştigarea Primăriei Câmpina. După ce a mulţumit oaspeţilor politici pentru prezenţă, Guran a cedat microfonul lui Crin Antonescu. Acesta a vorbit despre importanţa votului pentru viitorii reprezentanţi ai administraţiei publice locale, pe care câmpinenii ar trebui să-l dea numai acelor candidaţi care vor putea apăra şi susţine interesul comunităţii oraşului: “Pe 10 iunie, vom alege, înainte de toate, oamenii pe care îi socotim cei mai vrednici de a reprezenta şi servi interesele. Eu sunt aici pentru a-l susţine pe Virgil Guran, un om pe care îl cunosc de mult, pe care îl admir de mult, pentru că este un om puternic, cu curaj, cu personalitate, capabil să se angajeze în bătălii greu de purtat, în care puţini se angajează. O astfel de bătălie este şi bătălia pentru Câmpina, aici fiind unul dintre fronturile cele mai dificile pentru noi toţi, în bătălia politică din apropiatele alegeri locale. Sunt absolut convins că Virgil Guran este un om nimerit să conducă această comunitate. Evident, câmpinenii sunt cei care vor decide, până la urmă, acest lucru. Eu depun doar această mărturie despre un om pe care îl cunosc foarte bine, cu mult înainte de a candida pentru această demnitate, şi în care am toată încrederea.”
Antonescu a mai criticat dur  PDL, “pentru că, după ce a pierdut puterea, este un partid care nu-şi mai asumă identitatea, schimbându-şi nu doar culoarea, dar ascunzându-şi chiar denumirea. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria României. Unde sunt astăzi portocaliii? S-au travestit în diverse nuanţe de verde şi încearcă să vă păcălească din nou. Dar nu vor reuşi!”. 
Liderul liberalilor din România a mai subliniat şi faptul că localnicii nu trebuie să uite, atunci când vor intra în cabina de vot, că primarii pedelişti se fac şi ei vinovaţi de actualul dezastru social-economic al României: “Acei primari pedelişti care vin acum şi cer votul populaţiei sunt şi ei responsabili, alături de Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase, pentru dezastrul economic, social, instituţional pe care îl trăim astăzi în România”.
Întrebat cum comentează decizia Curtii Constituţionale, de declarare în afara Constituţiei a ordonantei guvernului Ponta prin care actualii guvernanţi au decis reîntoarcerea în bugetul statului a sumelor de bani primite, de la fostul guvern Ungureanu, de către primăriile conduse de reprezentanţi PDL, UNPR şi UDMR, Antonescu a declarat că, în opinia sa, ordonanţa respectivă a actualului guvern i se pare în regulă.
În continuare a vorbit Mircea Cosma, care a ţinut să atragă atenţia audienţei despre cum îi copiază adversarii săi politici programul electoral cu care se prezintă, în faţa alegătorilor prahoveni, pentru a obţine un nou mandat în fruntea legislativului prahovean. Cosma a reamintit că “municipiul câmpinean era, cu ani în urmă, un oraş cu o viaţă economică înfloritoare, cu mai mulţi salariaţi decât locuitori, cu o producţie industrială mai mare decât cea a judeţului Sălaj. Acum mai are abia vreo 4.000 de angajaţi. După ce vom câştiga Consiliul Judeţean, vom înfiinţa patru parcuri industriale în Prahova, dintre care unul va fi la Câmpina, cel mai probabil pe o platformă ce aparţine azi SC Petroutilaj SA”.
Luând şi el cuvântul, Mircea Roşca a insistat pe faptul că actuala conducere a Câmpinei trebuie schimbată, “deoarece deţine de prea mulţi ani puterea şi nu a făcut nimic pentru câmpineni. Câmpina este cunoscută ca având cei mai mulţi intelectuali la mia de locuitori, şi sunt convins că  cetăţenii ei îşi vor da seama că este necesară o schimbare şi nu vor mai vota PDL în fruntea administraţiei locale”.
Laurenţiu Rebega a subliniat şi el necesitatea unei schimbări politice atât la nivel local, cât şi la cel naţional, USL fiind singura alternativă viabilă a României.      
După conferinţa de presă, liderii USL şi echipele lor de campanie s-au îndreptat spre Casa de Cultură, unde au fost primiţi cu aplauze şi îndelungi ovaţii de către simpatizanţi. De pe un hol lateral al sălii de spectacole, Guran, Cosma, Roşca, Rebega şi, în final, Antonescu au fost chemaţi şi prezentaţi celor aproape 1.000 de spectatori care au umplut până la refuz sala. Au urmat apoi candidaţii USL pentru Consiliului Local Câmpina, prezentaţi de Virgil Guran, după ce, în prealabil, candidatul de primar liberal a rostit o alocuţiune în care şi-a exprimat convingerea că votul câmpinenilor va fi unul just, corect şi va schimba actuala conducere portocalie a municipiului. În continuare, Mircea Cosma, şi-a prezentat echipa cu care va încerca să câştige majoritatea în Consiliul Judeţean. Primul a fost Mircea Roşca, cel pe care Cosma îl va susţine pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al legislativului prahovean. Mircea Cosma, mare iubitor de istorie, a făcut în discursul său referiri la românii din Basarabia, la marele cărturar  adoptat de oraşul nostru acum 130 de ani (“pe prispa casei lui Hasdeu, cel care a scris Etymologicum Magnum Romaniae, să îngenunchem de câte ori venim la Câmpina”), la noua sa carte ce a văzut recent lumina tiparului (Cavalerii Ordinului “Mihai Viteazu”), reînnoind promisiunea de a revigora viaţa economică a oraşului prin realizarea unui parc industrial care să atragă investitori importanţi. Crin Antonescu, un orator recunoscut, a însufleţit mulţimea de spectatori şi a îndemnat din nou câmpinenii să voteze candidaţii USL, aducând cuvinte de laudă colaborării sale cu Victor Ponta, preşedintele PSD, colaborare care a făcut posibilă realizarea alianţei politice USL, “lucru la care nici nu ne puteam gândi acum trei ani, pentru care am fost acuzat de mulţi fruntaşi liberali că, din această cauză, îi voi face pe Brătieni să se răsucească în mormânt. Astăzi, vedem că USL este singura cale pentru a învinge puterea portocalie, construcţia noastră politică dovedindu-se perfect valabilă, viabilă şi necesară. Vă asigur că şi atunci când nu vom mai fi împreună, când drumurile partidelor noastre se vor despărţi din nou, peste mai mulţi ani, vom purta pentru colegii noştri din PSD respectul pe care îl merită şi pe care îl purtăm şi în prezent”, a ţinut să sublinieze  Crin Antonescu, în finalul discursului său de pe scena Casei de Cultură.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare