BREAKING NEWSȘtiri

Comuna Șotrile își alege din nou primarul!

La numai 6 luni de la alegerile locale, în 30 de localități cetățenii sunt chemați din nou la vot pentru a-și alege primarul. Edilii aleși în aceste circumscripții fie au decedat, fie au avut probleme cu legea ori au optat pentru o funcție în Parlament.
În 13 cazuri este vorba despre aleși ale căror mandate nu au fost validate de instanță fie din cauza unor incompatibilități, fie în urma unor condamnări definitive. Este și cazul comunei prahovene Șotrile, acolo unde Bogdan Davidescu a candidat ca independent și a obținut un nou mandat. Pentru că avea o condamnare definitivă pentru pornografie infantilă, edilului i-a fost invalidat mandatul de către instanță. Așa se face că locuitorii comunei Șotrile, în jur de 2600 de alegători înscriși pe liste la alegerile precedente, trebuie să se prezinte din nou la urne pentru a-și alege primarul.
În 27 septembrie 2020, pentru funcția de primar al comunei Șotrile au candidat Bogdan Davidescu – independent (41,22%), Gabriel Broșteanu – PNL (34,94%), Alexandru Iulian Buligă – PRO România (12,28%) și Gheorghe Iulian Preda – PMP (11,56%).
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că alegerile locale parțiale în cele 30 de circumscripții vor avea loc în data de 20 iunie 2021. Conform propunerii transmise de AEP, perioada electorală va începe în data de 16 mai 2021. Totodată, candidaturile pentru funcția de primar vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare