Știri

CNI pregătește începerea lucrărilor la varianta ocolitoare DN1, Valea Doftanei – Săcele – Brașov

Compania Națională de Investiții pregătește în această perioadă demararea lucrărilor variantei ocolitoare DN1, Valea Doftanei – Săcele – Brașov. „În curând vom intra cu studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare DN1 Valea Doftanei – Săcele – Brașov în aprobare prin hotărâre de guvern și vom demara licitația de proiectare și de execuție. Sperăm ca undeva la sfârșitul anului să începem lucrările de execuție” – a declarat în cadrul unei dezbateri online Manuela Irina Pătrășcoiu, președintele CNI.
Primul tronson al DJ 102I propus pentru modernizare, aflat pe raza judeţului Prahova, are o lungime de aproximativ 12 km din zona ieşirii din comuna Valea Doftanei şi până la limita cu judeţul Braşov și ajunge la o cotă maximă de peste 1200 metri altitudine. Pe acest traseu se o conductă petrolieră aflată în conservare, proprietate a SC Petrotrans SA Ploiești, care va trebui mutată, precum și podețe și stâlpi de electricitate din beton care necesită relocare. Potrivit reprezentanţilor CNI, drumul va fi reabilitat şi modernizat, urmând să aibă două benzi de circulaţie şi o lăţime de opt metri. În cadrul proiectului vor fi refăcute toate podurile şi podeţele de pe traseu.
CNI are în acest moment în derulare 580 de șantiere cu investiții în infrastructura sanitară, în educație, în sport, cultură și monumente istorice. Anual, Compania recepționează în jur de 80 de investiții și contractează aproximativ 300 de lucrări. Printre cele mai importante șantiere cu lucrări aflate în derulare se numără Cazinoul din Constanța, care va fi finalizat la sfârșitul anului 2022, iar la capitolul lucrări finalizate se pot enumera Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf. În prezent, CNI are în execuție 19 spitale, 8 cămine studențești și are 140 de investiții în infrastructură sportivă și 150 de investiții în infrastructură culturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare