Știri

Care sunt şcolile din Prahova care au adoptat măsura cursurilor online până astăzi

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Prahova, în 16 unităţi de învăţământ din judeţul nostru, copiii învaţă exclusiv prin intermediul cursurilor online. 
Următoarele unităţi şcolare au recurs la scenariul 3 (roşu) din pricina cazurilor de covid: Colegiul Național Militar Breaza, școlile din Starchiojd, școlile din Talea, școlile Sanitare Postliceale FEG, Sfântul Vasile cel Mare și Fortuna, toate din Ploiești, precum și școlile din Gorgota. 

Majoritatea şcolilor din Prahova au deschis luni porţile elevilor pentru a participa activ la cursuri, 411 şcoli aflându-se în scenariul verde. 204 unităţi de învăţământ din judeţ au adoptat scenariul galben, conform căruia elevii participă la cursuri prin rotaţie, scenariu ce implică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în timp ce în 16 unități de învățământ, copiii învață execlusiv prin intermediul cursurilor online. 
Astăzi, o elevă a Şcolii numărul 14 din Ploieşti, din clasa a IV-a, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, cursurile la clasă fiind suspendate şi trecute în sistem online timp de 14 zile, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Prahova, Aurel Graur. 
Cei 30 de elevi ai clasei respective vor învăţa în următoarele două săptămâni exclusiv prin intermediul cursurilor online, autorităţile începând deja dezinfecţia clasei. 
De asemenea, Aurel Graur a adăugat că, în prezent, 22 de elevi diagnosticaţi cu noul virus SARS-CoV-2 sunt spitalizaţi, iar 147 sunt în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare