Știri

Bercăroiu vrea centru de afaceri in piaţă

Pedeliştii îi dau proiectul peste cap
Victor Bercăroiu
Unul dintre proiectele mai interesante, introdus în ultimul moment pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de săptămâna trecută, a fost cel cu privire la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu necesar obţinerii autorizaţiei de construcţie pentru un centru de afaceri (spaţii birouri şi servicii), o iniţiativă privată a SC Mercantis Big SA Câmpina, societate controlată de fostul deputat PSD Victor Bercăroiu. Construcţia ar urma să se realizeze în zona pieţei, lângă viitorul corp 2 al Pieţei Centrale, în locul actualelor barăci cu produse alimentare şi ar fi destinată pentru tot felul de activităţi, exclusiv comerţ, ar avea patru etaje, aspect ultramodern şi parcare subterană. Graba cu care a fost introdus pe ordinea de zi în ultimul moment poate fi explicată de faptul că Mercantis Big doreşte să atragă fonduri europene pentru realizarea centrului, aproximativ 700.000 euro, iar dosarul pentru obţinerea finanţării ar trebui depus în cel mult două săptămâni. 
Planul lui Victor Bercăroiu a fost însă dat peste cap de unii consilieri locali care au găsit inadvertenţe în schiţa propusă. Astfel, consilierul PDL Marian Nistor, fost şi actual director al Pieţei Centrale, a vorbit despre faptul că o asemenea construcţie nu pică deloc bine lângă viitorul corp 2 al pieţei, care va fi construit la doar câţiva metri. În susţinerea sa a sărit şi consilierul PDL Elena Albu, care a declarat că îi displace arhitectura construcţiei. La rândul său, primarul Horia Tiseanu nu s-a arătat nici el încântat de proiect, dar a declarat că nu intervine în votul consilierilor. 
Prezent în sala de şedinţe pentru a-şi susţine proiectul, Victor Bercăroiu a cerut aleşilor locali să sprijine o afacere care va crea cel puţin 50 de noi locuri de muncă şi va fi făcută din fonduri europene. La vot însă proiectul nu a fost aprobat, doar 8 dintre consilieri fiind pentru. 
Interesant este faptul că, cu voturile consilierilor PSD Horaţiu Zăgan şi Ion Dragomir, care au lipsit de la şedinţă, proiectul ar fi fost aprobat. 
La finalul şedinţei, supărat de rezultatul votului, Victor Bercăroiu a plecat acuzându-i pe consilieri că au votat în urma unor presiuni politice. 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare