BREAKING NEWSȘtiri

AL PATRULEA VAL. Reportaj în linia întâi a luptei cu Covid-19 la Spitalul Municipal Câmpina

La Câmpina, 34,35% din populație este vaccinată anti-Covid

8 septembrie 2021. Urmare a creșterii alarmante a ratei incidenței infectărilor cu Covid-19, Spitalul Municipal Câmpina redevine unitate medicală suport covid, destinată integral pacienților afectați de virusul SARS-CoV-2. De la începutul acestui an, spitalul câmpinean a ținut doar două luni porțile deschise (de la începutul lunii iulie până la începutul lunii septembrie) pentru pacienții non-covid care nu au mai fost nevoiți să se trateze la alte spitale din județ ori din țară.
Trei săptămâni mai târziu, într-un interviu acordat publicației noastre, doctorul Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal, afirma cu îngrijorare, dar și cu reproș la adresa colegilor nevaccinați alături de care lucrează zi de zi: „Dacă oamenii înțelegeau să se vaccineze, în mod sigur nu treceam prin ceea ce trecem deja și mai ales prin ceea ce urmează să trecem. Vârful viiturii încă n-a ajuns la noi și suntem deja cu toate capacitățile la limită, mai ales cu resursa umană, personalul care trebuie să intre și să trateze acești pacienți care pun probleme mult mai mari decât pacienții obișnuiți. În ultimele două săptămâni am internat 127 de pacienți infectați cu covid, dintre care s-au externat foarte puțini. (…) La nivelul medicilor [vaccinați – n.r.], suntem undeva la 60%, personalul mediu 40% și personalul de îngrijire chiar mai jos. Dacă vreți să știți cum văd eu lucrurile, vă spun că n-aș lucra cu niciun angajat nevaccinat, în primul rând pentru propria lor protecție, dar și a celor din jur. Oamenii sunt liberi să nu se vaccineze, dar potențiale bombe biologice în structuri medicale n-au ce căuta!”
Astăzi, la mijlocul lunii octombrie, Spitalul Municipal face față cu greu cazurilor tot mai numeroase de pacienți infectați cu covid internați în stare gravă la secția de Terapie Intensivă. Luni, 18 octombrie, situația pacienților infectați cu Covid-19 și aflați sub tratament la Spitalul Municipal era următoarea: 102 pacienți internați dintre care 60 cu forme grave ale bolii și 10 cu forme deosebit de grave (la ATI). Potrivit informațiilor furnizate de conducerea spitalului, în perioada 8 septembrie – 18 octombrie, 43 de pacienți au pierdut lupta cu boala. Peste 95% dintre cei infectați și internați la spital nu erau vaccinați.

Un reportaj din linia întâi a luptei cu Covid-19 la Spitalul Municipal Câmpina a realizat Emilian Isăilă pentru spotmedia.ro, reportaj din care vă prezentăm mai jos un scurt fragment:
«O asistentă, antivaccinistă convinsă, este astăzi una dintre pacientele aflate în stare gravă, internată în secția de terapie intensivă a spitalului.
„În ultima vreme, tot mai mulți angajați ai spitalului au început să se îndrepte spre centrele de vaccinare, pentru că văd atâtea nenorociri în jurul lor”, a observat doctorul Călin Tiu.
Un călător ajuns în orașul Câmpina, în dimineața zilei de miercuri, 13 octombrie, ar fi fost surprins plăcut de aerul curat, de temperatura prietenoasă, deși era înnorat, de frumusețea caselor și de curățenia străzilor.
Cu cât s-ar fi apropiat de centru, venind din partea de nord, ar fi observat că agitația se întețea, punctul culminat fiind pe strada Vasile Alecsandri, unde se află Spitalul Municipal Câmpina.
O ambulanță ieșea pe poartă, iar în curte alte patru așteptau ca bolnavii aduși să fie preluați de cei din unitatea de primiri urgențe (UPU).
În spital nu mai sunt locuri. „Primim cereri din toate orașele învecinate, dar și de la Ploiești. Nimeni nu mai are locuri”, spune managerul».

La Câmpina, 34,35% din populație este vaccinată anti-Covid

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), situația vaccinărilor la nivel național, până la data de 17 octombrie, era următoarea: 5.981.207 persoane vaccinate cu prima doză, 5.668.552 persoane vaccinate cu schema completă, 527.084 vaccinate cu doza a treia.
În județul Prahova au fost imunizate 177.930 de persoane cu cea de-a doua doză de vaccin, 20.745 de persoane cu cea de-a treia doză de vaccin, iar alte 32.176 au fost vaccinate cu ser Johnson & Johnson.

Procentul de vaccinare pe localități, până la data de 5 octombrie, era următorul:

Păulești – 39,35
Sinaia – 38,46
Câmpina – 34,35
Breaza – 34,30
Ploiești – 33,99
Bănești – 29,56
Băicoi – 28,33
Provița de Sus – 26,53
Poiana Câmpina – 26,14
Cornu – 26,72
Brebu – 24,98
Cocorăștii Mislii – 24,50
Telega – 24,52
Măgureni – 22,97
Valea Doftanei – 22,15
Poienarii Burchii – 21,93
Secăria – 20,22
Florești – 17,51
Provița de Jos – 15,67
Cocorăștii Colț – 12,96
Șotrile – 8,98

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare