Știri

Administrația câmpineană lucrează intens la finalizarea proiectelor de reabilitare și modernizare a infrastructurii stradale

În ultima perioadă, administrația publică locală câmpineană lucrează intens la finalizarea multor proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii stradale, începând de la periferia orașului până în centrul civic. Dincolo de aceste lucrări aflate în derulare, reprezentanții administrației urmăresc, inventariază și încearcă să remedieze și alte deficiențe sesizate de cetățeni, cum ar fi iluminatul public necorespunzător în anumite zone, repararea rigolelor și trotuarelor, repararea și modernizarea spațiilor de joacă ori înlocuirea coșurilor de gunoi. Despre toate acestea am stat de vorbă cu viceprimarul orașului, Ioan Adrian Pițigoi, cel care se ocupă și răspunde de mare parte dintre aceste proiecte și lucrări de modernizare. 

„După perioada grea din primăvara acestui an, în care practice ne-am aflat în imposibilitatea de a continua proiectele edilitare prevăzute pentru 2020, pe fondul izbucnirii pandemiei de coronavirus, ne vedem nevoiți în prezent să accelerăm pe cât este posibil ritmul lucrărilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii stradale și nu numai. 

Am să vă dau câteva exemple: băieții de la atelierul nostru, al Primăriei, s-au ocupat să termine lucrările la șanțul pluvial de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, pe strada Republicii, în piață, translatăm trecerea de pietoni de la Romal, pentru mai multă siguranță în traversare, urmând să asfaltăm și acea stradă, pe Calea Doftanei, în zona Școlii Centrale, se avansează binișor cu lucrările la canalizare, iar imediat după finalizarea acestora vom asfalta. De la Răcitor la Rafinărie se lucrează atât la canalizare, cât și la înlocuirea magistralei de gaze. Și aici constructorii se mișcă acceptabil, astfel încât să putem veni cât mai repede cu asfaltul. În prezent am început lucrările de amenajare a parcării de la blocul R27 de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 8″. 

Întrebat despre proiectele pe care le are în vedere în viitorul apropiat, viceprimarul ne-a mai declarat: „Avem în plan să reabilităm și să modernizăm Parcul Trandafirilor, în proiect fiind prinsă și punerea în valoare a fostei vămi, ca monument istoric. Până în luna octombrie vom toaleta copacii și vom monta mai multe coșuri de gunoi în Parcul Trandafirilor. Pe strada Golești suntem în discuții avansate pentru extinderea rețelei de iluminat public”. 

Un alt capitol important despre care am dorit să discutăm s-a referit la sesizările venite din partea cetățenilor. Ioan Pițigoi recunoaște că sunt foarte multe lucruri de pus la punct și în această privință: „Ca urgență, pentru cei care locuiesc în blocurile de pe strada Erupției, Sofia, Uniunea Europeană și Schelelor, avem în plan amenajarea unui loc de joacă pentu copii, mese de șah și ping-pong, amenajarea unei parcări lângă blocul E15, montarea unui limitator de viteză în dreptul blocului B3, pentru că sunt mulți copii care se joacă în fața blocului și mulți șoferi iresponsabili care circulă cu viteză în zonă. Pentru rezolvarea problemelor sesizate de cetățenii care locuiesc pe străzile Târnava Mare, Târnava Mică și Aleea Scărișoara, vom cere celor de la HidroPrahova să includă aceste străzi în proiectul de introducere a canalizării, încercând astfel să rezolvăm problema apei pluviale care inundă curțile oamenilor. Avem foarte mult de lucru și sperăm ca în această toamnă să rezolvăm ceea ce nu s-a putut rezolva încă din sezonul de primăvară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare