Știri

A fost restabilit adevărul în cazul echipamentului primit de Spitalul Municipal Câmpina: este vorba despre o regretabilă confuzie!

Marţi, 5 mai, administraţia locală câmpineană anunţa, printr-un comunicat de presă însoţit de o fotografie care îi prezenta pe primarul Horia Tiseanu şi pe senatorul Iulian Dumitrescu, faptul că la Spitalul Municipal Câmpina a ajuns mult aşteptatul aparat ce testează noul coronavirus, graţie unei donaţii venite din partea Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”, care a achiziţionat acest echipament medical prin intermediul sponsorizărilor. 
În acelaşi comunicat, administraţia locală le mulţumea pentru generozitate celor din cadrul asociaţiei, dar şi senatorului de Prahova Iulian Dumitrescu, despre care se afirma că „a făcut posibil ca această donaţie să aibă loc şi a sprijinit dotarea Spitalului Municipal Câmpina cu echipament necesar în combaterea COVID-19”.
Nominalizarea senatorului Iulian Dumitrescu în acest comunicat de presă a adus azi, 6 mai, o reacţie vehementă din partea Alinei Pătrăhău, fondator al Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”, care prin intermediul unei informări de presă a infirmat contribuţia parlamentarului la achiziţia echipamentelor, cerându-i totdată primarului Horia Tiseanu să intervină şi să restabilească adevărul. 
„În luna aprilie a acestui an, Asociația Dăruiește Aripi, cu sprijinul Rompetrol Well Services, a achiziționat pentru Spitalul Municipal Câmpina (spital desemnat Covid-19) aparatură medicală și de protecție în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, în valoare de peste 27.000 euro. Suma, obținută exclusiv din donațiile partenerului Rompetrol Well Services, a ajutat la achiziția unui cabinet de securitate microbiologic (un spațiu de lucru de laborator închis, ventilat, pentru a lucra în siguranță cu materiale contaminate cu agenți patogeni care necesită un anumit nivel de biosecuritate), a unui aparat de testare Gmate Covid-19 și a 100 de teste de coronavirus.
În contextul mesajelor transmise de Primăria Municipiului Câmpina, referitoare la implicarea dl senator Iulian Dumitrescu în achiziția de echipamente pentru Spitalul Municipal, vrem sa transmitem următoarea rectificare:
Nu îl cunoaștem pe dl Iulian Dumitrescu iar acesta nu a avut nicio contribuție la achiziția echipamentelor pe care Asociația Dăruiește Aripi le-a donat către Spitalul Municipal. Mai mult, în contextul în care întreaga societate se luptă cu efectele pandemiei de coronavirus, facem un apel la responsabilitate și îi solicităm dl Horia Tiseanu, Primarul Municipiului Câmpina, restabilirea adevărului în această situație particulară.
Asociația Dăruiește Aripi este o organizație caritabilă care s-a implicat încă de la început în lupta efectelor pandemiei cu coronavirus. Până în acest moment, Asociația a transmis către 23 de unități medicale din România echipamente de protectie si aparatura medicala in valoare de peste 200.000 euro. 
Asociația nu are nicio susținere sau implicare politică iar sumele strânse pentru ajutorarea spitalelor au fost furnizate exclusiv din donații private sau de la companii” – se arată în comunicatul trimis redacţiei.

Câteva ore mai târziu, senatorul Iulian Dumitrescu scria pe pagina sa de Facebook: „Îmi cer scuze dacă, din comunicatul primăriei Câmpina, se înțelege că am contribuit la donația aparatului de testare care poate depista noul coronavirus. Meritul este al asociației non-profit „Dăruiește Aripi” și al sponsorilor acesteia. Mulțumesc asociației non-profit „Dăruiește Aripi” și sponsorilor acesteia pentru donația făcută Spitalului Municipal Câmpina. Vreau să subliniez cât de importante sunt astfel de gesturi pe care le susțin și le încurajez fără rezerve”.


Cu puţin timp în urmă, am primit şi punctul de vedere al administraţiei locale, care scoate în evidenţă faptul că la mijloc este vorba despre o „regretabilă confunzie”.
Publicăm în continuare textul integral al precizării venite din partea Primăriei Câmpina:

„PRECIZARE LA COMUNICATUL DE PRESĂ AL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CÂMPINA DIN DATA DE 5 MAI 2020 CU PRIVIRE LA DONAȚIA APARATULUI DE TESTARE COVID-19
Primăria municipiului Câmpina aduce clarificări referitoare la comunicatul de presă nr.10116 emis în data de 5 mai 2020, în care anunța faptul că Spitalul Municipal Câmpina beneficiază de un aparat de testare ce depistează noul coronavirus donat de o asociație non-profit.
Referitor la acest lucru, vă informăm că încă de la desemnarea Spitalului Municipal Câmpina drept spital suport în vederea tratării pacienților Covid-19, administrația publică locală, alături de conducerea instituției spitalicești a început demersurile pentru achiziționarea echipamentelor necesare personalului medical, dar și a unui aparat de testare ce depistează virusul SARS-CoV-2.
În acest sens, Primarul, Horia Laurențiu Tiseanu a purtat mai multe runde de discuții cu reprezentanții Prefecturii Prahova, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova, dar și cu unii parlamentari din Prahova, obținând promisiunea fermă că la Câmpina va ajunge în curând un aparat de testare, achiziționat fie din fonduri guvernamentale, fie din fonduri private. Mai mult decât atât, în ultima săptămână, administrația locală a primit semnale clare din partea D.S.P.Prahova că acest aparat va ajunge la Câmpina în cel mai scurt timp posibil.
Așa se explică faptul că ieri, 5 mai 2020, odată cu sosirea apartului de testare Gmate Covid-19 la Spitalul Municipal, s-a produs o regretabilă confuzie, administrația publică locală neștiind că nu este vorba despre aparatul promis de către autoritățile ce au participat la discuțiile prealabile. 
Prin urmare, Primarul Horia Laurențiu Tiseanu își cere scuze personal, dar și în numele administrației publice locale pentru confuzia creată și le mulțumește reprezentanților Asociației “Dăruiește Aripi” pentru gestul de a fi donat un aparat atât de necesar Spitalului Municipal Câmpina și comunității”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare