Interviuri

USR-istul Valentin Crețu comentează neînțelegerile politice din Consiliul Local Câmpina

La un an distanță de la alegerile locale și totodată de la prima prezență în studioul Oglinda de Azi, am stat de vorbă cu Valentin Crețu, consilier local din partea USR-PLUS și președinte al Comisiei de urbanism, despre funcționalitatea alianței politice majoritare din care face parte (USR, PNL, PMP și Cezar Grama) și care și-a asumat guvernarea legislativă a Câmpinei.
Identificat într-o declarație de presă de către liderul PMP, Adrian Pițigoi, drept unul dintre consilierii locali care rup votul în alianță, Valentin Crețu comentează pe marginea neînțelegerilor politice din Consiliul local și explică de ce, în câteva ocazii, a făcut opinie separată de colegii săi de alianță, ori chiar de partid, asumându-și puncte de vedere diferite și votând independent de voința majorității. O majoritate despre care, la finalul fiecărei ședințe de Consiliu, tinzi să crezi că are zilele numărate.
Citiți în continuare câteva dintre cele mai interesante declarații făcute de Valentin Crețu în interviul pe care ni l-a acordat zilele trecute. Mai jos puteți urmări înregistrarea video a interviului.

  • „Noi ne dorim să mergem mai departe. Problema noastră cea mai mare, ca alianță, a fost faptul că, cel puțin până acum, nu am venit cu un proiect serios pe care să-l susținem. Eu consider că putem să funcționăm în continuare, putem să avem discuții, putem să susținem ceea ce este important pentru oraș și să venim și cu proiectele noastre”.
  • „Nu pot să spun clar că alianța are un viitor. Există dorință din partea unora dintre colegii din PMP să mergem mai departe. În ce măsură se va concretiza asta sau nu, rămâne de văzut”.
  • „Dl Pițigoi a fost viceprimar, știe cam ce se întâmplă la nivelul Câmpinei. Acum, în ce măsură dânsul mai poate sau nu să influențeze ceea ce se întâmplă, nu știu și nici nu știu cât își dorește”.
  • „Liviu Dumitrache este viceprimarul pe care l-am susținut și din ceea ce știm noi și ceea ce se vede este o persoană implicată, care muncește și își îndeplinește atribuțiile din fișa postului date de primar, conform legii. Atacul la persoana dânsului l-am și taxat în acel comunicat dat de USR. Nu mi se pare normal să-l ataci! Până la urmă l-ai susținut, a fost propunerea noastră comună. Mi se părea corect, dacă ai ceva să-i spui sau ai vreo problemă, să-i spui în față, nu să ieși în presă”.
  • „Din ce am văzut, bugetul de investiții este extrem de scăzut. Am avut o discuție în urmă cu mai puțin de o lună, în cadrul unei ședințe la Primărie, și din bugetul local execuția pe investiții era undeva la 1,7 milioane, ceea ce este extrem de puțin. De aceea se și insistă foarte mult pe fonduri europene, e clar că e singura soluție sau, mai nou, acest PNDL 3. Sunt singurele variante de unde putem să producem ceva”.
  • „Dacă acest proiect cu informatizarea reușește, eu zic că se vor întâmpla și lucruri interesante. Există o deschidere către nou, ceea ce este cerut de generațiile noi, nu numai de generațiile foarte tinere, ci inclusiv de mine. Mie mi-ar conveni foarte mult să nu mai trebuiască să fac plimbări la Primărie pentru diverse acte”.
  • „… suntem într-o zonă gri, pentru că bugetul de investiții este cel sacrificat pentru funcționare. Mie mi se pare că acest lucru se întâmplă oricum de foarte mult timp, adică se taie banii de la investiții și sunt aduși la cheltuieli de funcționare. Faptul că banii au fost tot timpul aduși către cheltuieli de funcționare este o problemă mai veche”.
  • „Deocamdată nu văd o situație de a ne împrumuta pentru a plăti cheltuieli de funcționare, cel puțin asta este percepția mea acum. O să vedem ce urmează, pentru că sigur vor mai urma până în decembrie rectificări bugetare”.
  • „Cât despre scăderea salariilor, eu nu știu dacă este ceva ce ne-am dori, eu cel puțin nu cred că este utilă și vă spun și de ce. Mie nu mi se pare că avem suficienți oameni de specialitate în Primărie și ar fi bine să mai vină. Cum îi atragi dacă nu cu salarii serioase?”

Un comentariu

  1. Se taie din bugetul de investitii pentru bugetul de functionare pentru ca PSD- ul v- a lasat mana libera sa va mariti salariile in primarii, fara sa va ganditi si la sursele de finantare pentru aceste salarii. Asa se intampla ca nu aveti banii necesari sa platiti salariile angajatilor marite cu generozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare