Se spune că fiecare cuvânt este umbra unui gând. La ce puhoi de cuvinte se revarsă zilnic în spațiul public (și nu mă refer aici numai la editorialiștii care trasează vectori ideologici, ci la toate vedetele, persoanele, personajele sau personalitățile care au ceva de spus prin intermediul mass-media), ai crede că suntem cel mai meditativ dintre neamurile acestei planete. Nu întâmplător „Cultura Hamangia”, cu ale sale tulburătoare statuete gânditoare, își are sălașul pe meleaguri mioritic-dobrogene și nu altundeva.
În mod firesc, toți pricepuții nației care au perorat toată primăvara și vara despre conspirația vaccinistă, despre încălcarea drepturilor și libertăților individuale prin implantarea cip-ului, ar trebui ca în aceste zile, în care se moare, horcăind, în spitale ca în vreme de război, să-și deconteze victoria. Să-și savureze triumful. N-au vorbit în van, iată că poporul, în marea lui majoritate, s-a dovedit receptiv la discursul lor înflăcărat. În treacăt fie spus, nu poți să nu te minunezi descoperind câtă vocație a libertății subzista latent, fără să bănuiești, în vintrele mândrului popor român pe care, până deunăzi, dușmanii îl asemuiau mămăligii care nu explodează niciodată. Întrucât exercițiul imaginației nu e seducător, este inutil să ne întrebăm câți s-ar fi opus vaccinării obligatorii pe vremea defunctului dictator și-a sinistrei sale soții. Înduioșător acest curaj despre care habar n-aveam! Important este că acum suntem liberi și ne strigăm această libertate cu osârdie în fața întregii Europe, cu ale sale națiuni îndobitocite și încolonate disciplinat la centrele de vaccinare. Noi suntem altfel: „pe aici nu se trece”!
Ultimul sondaj de opinie solicitat de „Strategic Thinking Group” și realizat de „INSCOP Research” în parteneriat cu „Verifield” relevă o modificare dramatică a mentalității majorității românilor, până mai ieri campioni la europenism și printre cei mai entuziaști cetățeni ai blocului comunitar. Cercetarea sociologică livrează procente halucinante: 63,1% dintre respondenți preferă valorile tradiționale în locul drepturilor și libertăților moderne. Dintre aceștia, aproape 31% consideră că „străinii sunt de vină” pentru pierderea valorilor tradiționale românești, iar 68,7% dintre români ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională. Fiindcă tot vorbim despre vremea deconturilor, consider că editorialiștii, vestitorii nenorocirilor apocaliptice, veghetorii care ne propovăduiesc iminența înstăpânirii afurisitei împărății euro-atlantice, a Antichristului și sfârșitul familiei tradiționale, toți intelectualii „conservatori” și euro-sceptici au motive reale de satisfacție. Nu au scris degeaba. Nu au înspăimântat degeaba. Nu au glăsuit în van. Voilá, munca lor le este răsplătită de un popor sensibil și receptiv la avertismentele înțelepților, un popor care a înțeles cu celeritate care este sursa răului. Prin urmare, nu doar Praxiteles, Phidias sau Briaxis au ridicat coloane în Agora, ci și vigilenții noștri patrioți la colonitele cărora ne plecăm cu umilitate și vie recunoștință, așteptând cu înfrigurare ziua votului. Pe umerii lor zgribuliți de fiorul iubirii de Neam și Dumnezeu ziditu-s-a România tradițională, ortodoxă și liberă!
Adrian Dragoș Defta