BREAKING NEWSȘtiri

Primarul Alin Moldoveanu a părăsit din nou ședința Consiliului Local Câmpina

După dezbaterea publică furtunoasă organizată luni, 30 mai, de administrația locală, întâlnire înregistrată video și publicată de Oglinda de Azi, ședința ordinară de ieri, 31 mai, a Consiliului Local, a fost mult mai liniștită, având pe ordinea de zi proiecte fără prea mare încărcătură pentru aleșii locali.
Așa se face că cele 19 proiecte de hotărâre au trecut repede de votul consilierilor, unele dintre acestea fiind chiar retrase de inițiatorii lor la începutul ședinței, cum ar fi de exemplu proiectul de hotărâre privind constituirea unei comisii mixte în vederea analizării și verificării stadiului de excuție a lucrărilor de construire la unitățile de cult aparținând cultelor religioase din Câmpina (inițiator Vane Viorica, consilier USR).
Cu toate acestea, două dintre proiecte, cel referitor la retragerea alocării sumei de 50.000 lei din bugetul public pentru Festivalul de Jazz-Rock (video min. 3,57) și cel referitor la prelungirea contractului de închiriere prin licitație publică a spațiului de la Casa Tineretului (video min. 26), în care funcționează de mulți ani de zile Club Live, au suscitat intereselor consilierilor locali, unii dintre ei cerând explicații suplimentare consilierului Liviu Briciu, omul de care se leagă atât existența Club Live, cât și a Festivalului de Jazz-Rock. Despre decizia acestuia de a refuza banii de la bugetul public și motivele pentru care a ales să facă acest lucru v-am informat ieri.

S-a pus chiar problema incompatibilității consilierului Liviu Briciu, secretarul Primăriei, Elena Moldoveanu, semnalând în timpul ședinței acest lucru, pe fondul faptului că alesul local a participat la discuțiile referitoare la cele două proiecte mai sus amintite și chiar a votat unul dintre ele.
Cea mai interesantă parte a ședinței a fost și de data aceasta ultimul punct de pe ordinea de zi, „Întrebări, interpelări, diverse” (video min. 39), care a debutat cu plecarea din sala de ședințe a primarului Alin Moldoveanu, acesta anunțând că nu va mai răspunde prin viu grai, în nicio ședință de Consiliu Local, întrebărilor consilierilor, ci doar prin corespondență ori în cadrul audiențelor la sediul Primăriei.
Prima reacție după plecarea primarului a fost cea a consilierului PSD Horațiu Zăgan, care a declarat că „pe viitor, atunci când o să vorbească primarul în ședințe, am să mă ridic și eu și am să plec”.
De remarcat, printre interpelările consilierilor locali la acest punct de pe ordinea de zi, propunerea făcută de Cezar Grama administrației locale de a se aloca o sumă de bani în bugetul anului 2023 pentru achiziționarea de către Primărie a fostului stadion al Rafinăriei, aflat azi în proprietatea unui dezvoltator imobiliar. Propunerea lui Grama a primit un acord de principiu prin votul majorității consilierilor.

Declarații:

  • Liviu Briciu, consilier POL: „Domnul doctor Nica m-a umplut de respect în câteva ședințe de comisie”.
  • Livia Lupu, consilier PSD: „Ați cerut retragerea acestei sume alocate din bugetul public pentru Festivalul de Jazz pentru că, în caz contrar, vă aflați în conflict de interese?”

Urmăriți mai jos înregistrarea video a celor mai interesante momente ale ședinței de ieri a Consiliului Local, inclusiv partea de final, în care primarul Alin Moldoveanu părăsește, pentru a doua oară în acest mandat, sala de ședințe.

4 Comentarii  

  1. Asta nu este o atitudine responsabilă! Acest primar trebuie să înțeleagă că este plătit , și are un salariu mare!😣, pentru a participa la absolut toate ședințele, să facă proiecte fezabile( nu porcăria aia de pasaj), să rezolve probleme mari și multe ale orașului. El încă se crede în comuna Poiana Cămpina unde făcea ce vroia el! Nu îi convine poate să își dea demisia, nu cred că orașul ar avea ceva de pierdut!😣

  2. Intr-o democratie (chiar slaba cum este a noastra si nereprezentativa atata vreme cat prezenta la vot este mica) reprezentantii (consilierii locali in cazul nostru) reprezinta poporul.
    A trata cu dispret reprezentantii inseamna a trata cu dispret poporul. Nimeni nu spune ca democratia este usoara, dar cu certitudine toti alesii locali au datoria de a da socoteala (a raspunde intrebarilor, fie ele si incomode), atunci cand sunt interpelati. Tocmai asta face diferenta dintre o democratie si un regim autoritar/totalitar. Este un mecanism democratic de reglare a eventualelor abuzuri de putere.
    Din cate vad, discutiile de la punctul Intrebari, interpelari au decurs foarte civilizat si au fost ridicate probleme de interes pentru comunitate. Deci dialogul este nu doar necesar, ci si posibil. Si apropos de faptul ca cetatenii din Campina nu au cultura dialogului, oare unii dintre alesii locali o au??? Dar cultura dialogului nu este o problema, se poate invata, se preda si in scoli. Problema mare este daca ne dorim sa avem dialog. Tot in scoli se spune ca dialogul nu poate fi evitat. Asa ca….

  3. NU are capacitatea intelectuala si experienta necesara pentru acest post .NU este numai vina lui, ci eroare de legislatie ,ce trebuie schimbata de urgenta .Doar in timpul comunismului conduceau membrii de partid cu 4 clase primare si am vazut ce a iesit.Si ca o glumita,probabil ca are si probleme digestive de iese din sala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare