BREAKING NEWSȘtiri

Liviu Briciu nu mai vrea bani de la bugetul Câmpinei pentru Festivalul de Jazz-Rock: „Nu doresc ca acest eveniment să fie ținta politicienilor în niciun fel!”

După nouă ani de parteneriat cu administrația publică locală în vederea finanțării parțiale și a găzduirii la Casa Tineretului a Festivalului de Jazz-Rock, Liviu Briciu, organizatorul acestui important eveniment cultural, în prezent consilier local și fost președinte al Comisiei de cultură a Consiliului Local Câmpina, a decis să renunțe la suma de 50.000 de lei alocată anul acesta din bugetul public pentru organizarea festivalului. În acest sens, Briciu a înaintat către primarul Alin Moldoveanu o adresă prin care își motivează decizia astfel: „Începând din acest an lucrurile au evoluat într-o direcție nedorită, în sensul că discuțiile pe marginea acestui eveniment au devenit din ce în ce mai dese, iar atitudinea unei părți a consilierilor locali a devenit ostilă față de această manifestare. Ca sa evităm discuții nedorite asupra unui eveniment creat cu pasiune și cu multă muncă, am ales să vă facem solicitarea de față, evenimentul urmând a fi organizat în continuare folosind în acest an numai fonduri private obținute din sponsorizări. Nu excludem viitoare parteneriate cu Primăria și Consiliul Local Câmpina, dar ele vor fi făcute numai atunci când respectul va fi reciproc!”

Într-o declarație pe care a acordat-o în exclusivitate publicației noastre, Liviu Briciu dezvăluie motivele care stau, cu adevărat, în spatele gestului său: „Nu doresc ca acest eveniment să fie ținta politicienilor în niciun fel. Au existat declarații tendențioase, în spațiul public, ale fostului director al Casei Tineretului, cu expresii de genul ~Briciu și-a tras 50.000 lei pentru festival~. Se cunoaște faptul că bugetul este votat de consilieri, iar banii alocați din buget pentru acest eveniment nu au fost niciodată transferați în conturile Asociației Culturale care organizează festivalul, plățile făcându-se direct din conturile Casei Tineretului către o parte din artiștii participanți, restul banilor care constituie bugetul festivalului provenind din sponsorizări ale persoanelor fizice și private. Faptul că un om care știe aceste lucruri, directorul instituției, face o astfel de afirmație îmi confirmă faptul că se dorește dezinformarea opiniei publice cu orice preț. Au existat episoade în cadrul ședințelor Comisiei de Cultură a Consiliului Local, s-a discutat de mai multe ori despre acest eveniment, membrii PNL având o poziție oarecum bizară și lipsită de respect față de acest eveniment. Toate aceste lucruri s-au întâmplat nu pentru că Festivalul de Jazz nu este un eveniment bun pentru câmpineni, ci pentru faptul că mi-am permis să aduc în discuție, încă de la începutul mandatului meu de consilier local, activitatea precară în care se află mișcarea culturală de la Câmpina, mișcare păstorita si protejata de Consiliul Local. Eram dispus să depășesc toate aceste aspecte prezentate, iar discuțiile fără formă și fond despre festival s-ar fi epuizat. M-am înșelat, deoarece la ultima ședință de Consiliu Local, domnul viceprimar a pornit o nouă discuție, cu aceeași atitudine ostilă, în care mă întreba de ce pe afișul festivalului publicat de pe rețelele de socializare nu este trecut numele Consiliului Local. Era doar un anunț care conținea numele festivalului și câteva nume de artiști, anunț făcut de mine pentru informarea publicului, după această perioadă de pauză cauzată de pandemie. Țin să precizez că pe fiecare material promoțional de-a lungul timpului au fost înscriși întotdeauna toți colaboratorii și sponsorii festivalului. Nu cred că se vor opri niciodată din comentarii tendențioase la adresa evenimentului cu pricina și de aceea am decis chiar în cadrul acelei ședinte să renunț la banii alocați din bugetul local, ca să nu aruncăm o pată nemeritată asupra ediției cu numarul zece a Festivalului Jazz-Rock de la Câmpina”.

După doi ani în care nu s-a mai organizat, pe fondul pandemiei, Festivalul de Jazz-Rock se va desfășura anul acesta la Câmpina în perioada 5 – 7 august. Pentru început, și-au anunțat participarea următorii artiști: Luiza Zan & Sorin Zlat Trio, Nightlosers, Platonic Band, Irina Popa & Kiba Dachi Experience, dar vor mai fi și alții.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare