BREAKING NEWSȘtiri

Culoare și prospețime într-o expoziție de pictură vernisată într-un spațiu neconvențional

Vineri, 16 septembrie, a avut loc vernisajul expoziției lucrărilor semnate de elevi ai cercului Atelierul Fanteziei din cadrul Clubului Copiilor din Câmpina, coordonați de prof. Alina Cosma.
Expoziția de pictură a fost găzduită într-un spațiu pe cât de neconvențional pentru o astfel de manifestare, pe atât de primitor, în clinica stomatologică a medicilor Daniela Moldoveanu și Bogdan Moldoveanu, iubitori de artă, unde copiii au putut să-și expună unele din lucrările lor cele mai frumoase. Printre acestea s-au numărat și lucrări premiate recent la Concursul internațional de Arte Vizuale ,,Structură și culoare”, organizat de Palatul Copiilor Iași, unde Irina Cosma a obținut premiul I la secțiunea Pictură, iar Andrei Verdeș premiul II la secțiunea Grafică.

„Lucrările prezente în această expoziție au fost realizate de către elevii cercului Atelierul Fanteziei, de la Clubul Copiilor Câmpina, în anul școlar anterior și pe perioada verii, în cadrul clubului de vacanță. Am reușit să selectăm lucrări ale elevilor din clasele I-VIII, dar și ale celor de liceu, realizate în diferite tehnici de lucru: pictură și grafică pe hârtie, pictură pe sticlă și pe pânză. Aș vrea să-i felicităm pe toții copiii prezenți, care prin creațiile lor au reușit să aducă un plus de culoare și prospețime acestui spațiu. Faptul că lucrările lor au fost selectate pentru a face parte dintr-o expoziție dovedește că sunt lucrări prețioase, care pot să încânte și să-i bucure pe cei care le privesc. Le mulțumim doamnei doctor Daniela Moldoveanu și domnului doctor Bogdan Moldoveanu că au acceptat să expunem lucrările unor copii talentați și de a-i face în felul acesta cunoscuți. Îi felicităm că dovedesc deschidere către artă și către frumos în general. Îi mulțumim, de asemenea, doamnei director Gabriela Popa pentru că a acceptat să fie prezentă alături de noi la cest vernisaj, pentru că ne-a susținut și ne-a ajutat în realizarea acestei expoziții″ – a declarat prof. Alina Cosma în deschiderea vernisajului.
Prezentă la manifestare, directoarea Clubului Copiilor, prof. Magdalena Gabriela Popa, i-a felicitat pe toți cei implicați în acest proiect, copii și părinții acestora, precum și pe coordonatorului acestui cerc, prof. Alina Cosma, care a înlesnit parteneriatul cu clinica stomatologică condusă de soții Moldoveanu, cărora le-a mulțumit pentru faptul că au pus la dispoziție cadrul elegant și boem al locației în care își desfășoară activitatea.
„Este o premieră pentru unitățile școlare din Câmpina, cred, ca lucrările elevilor să fie expuse într-un spațiu neobișnuit. Aceste parteneriate contribuie la percepția școalii ca parte a comunității locale. În același timp, pentru copii este o oportunitate de a li se confirma valoarea, de a conștientiza uitilitatea produselor activității lor, de a învăța să valorizeze eforturile pe care alții le fac pentru a le oferi condiții de dezvoltare.  Sper ca acest parteneriat  să continue cu alte expoziții și în același timp să găsim și alți parteneri în activități sau spații complementare de educație” – a declarat, la rându-i, prof. Gabriela Popa.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare