Știri

Weekend de filme la Câmpina: o avanpremieră și invitați speciali la Tenaris CineLatino

· Sâmbătă și duminică seara, parcul „La soldat” va găzdui două proiecții în aer liber, cu intrare gratuită, în cadrul festivalului Tenaris CineLatino
În acest weekend, festivalul Tenaris Cinelatino revine la Câmpina și propune două seri cu filme din România și America Latină, dar și întâlniri cu actori și profesioniști din lumea filmulu. Proiecțiile vor avea loc în parcul „La Soldat” și sunt deschise tuturor celor interesați, intrarea fiind liberă.
Festivalul se deschide sâmbătă, 9 iulie, la ora 22.00, cu o proiecție specială, în avanpremieră, a comediei românești „Două lozuri”: aventura a trei bărbați dintr-un mic oraș de provincie care pierd biletul câștigător la loto și încearcă să îl recupereze cu orice preț, știind că acea foaie de hârtie le poate schimba radical viețile.
Filmul va apărea în cinematografe abia din această toamnă, astfel încât participanții la Tenaris CineLatino vor fi printre primii care îl vor putea vedea. Mai mult, organizatorii le-au rezervat și o întâlnire cu doi dintre actorii care joacă rolurile principale în film: Dragoș Bucur și Dorian Boguță vor discuta cu publicul la finalul proiecțiilor și vor răspunde întrebărilor și curiozităților participanților.
Cinematografia latino-americană va fi reprezentantă deproiecția de duminică seara, ora 22.00. „Ultimul nostru tango” este povestea unei incredibile povești de dragoste ce se întinde pe mai bine de cinci decenii. Filmul urmărește viața a doi dintre cei mai renumiți dansatori ai tuturor timpurilor, María Nieves Rego și Juan Carlos Copes, care s-au întâlnit când erau adolescenți și au dansat împreună o viață întreagă. 
Acest film argentinian este prima ocazie în care cei doi vorbesc despre momentele în care s-au iubit, s-au urât și au trecut prin despărțiri dureroase, fiind însă întotdeauna uniți de pasiunea lor pentru muzică și dans. De altfel, filmul include o mulțime de momente muzicale și coreografii special create pe ritmuri de tango, care ilustrează povestea celor doi protagoniști. 
„Tenaris CineLatino urmărește să ofere șansa fiecărui iubitor de film să descopere pelicule recente, de calitate, câștigătoare ale unor premii internaționale. Este modul prin care Tenaris Silcotub contribuie la deschiderea de noi orizonturi culturale și creează noi punți de comunicare între România și America Latină, două spații în care compania își are rădăcinile”, spune Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.
Selecția filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și cu sprijinul Fundacion PROA, care coordonează evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial. Organizarea festivalului are loc cu sprijinul oferit de Primăria Municipiului Câmpina.
Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a cincea ediție și are loc înZalău, Călărași și Câmpina, cele trei orașe din România în care are unități de producție compania TenarisSilcotub, formată dintr-o echipă de 1.600 de profesioniști care produc țevi fără sudurădin oțel, folosite în industriile de petrol, gaze, a energiei, auto și mecanică.
Mai multe informații despre fiecare film din festival sunt publicate pe pagina de Facebook a evenimentului, Tenaris CineLatino.
Festivalul TenarisCineLatino este organizat de TenarisSilcotub, TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (AFPR) şi Fundacion PROA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Județean Călărași.
Această iniţiativă este în concordanţă cu sprijinul oferit de compania Tenaris unor festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston, SUA şi în Calgary, Canada; Cinelatino în Bergamo, Italia; Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey, Mexic organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internaţional de Film Calgary; Festivalul Internaţional de Film Bergamo; şi Festivalul Internaţional de Film Monterrey.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare