Știri

Visul devenit coşmar

Victor Dobrescu a început fotbalul la Coruna Câmpina, sub comanda lui Cătălin Stroe. După un timp a ajuns la Liberty Salonta, de unde a prins un contract la AC Torino! Aflat pe o traiectorie ascendentă, Victor Dobrescu a fost crunt lovit de o veste groaznică – o tumoare pe şold. Crudul diagnostic a pus capăt carierei internaţionalului de juniori Victor Dobrescu (19 ani), aflat în vizorul lui Real Madrid, Bayern Munchen, AC Milan şi Juventus Torino. Prestigiosul cotidian spaniol AS l-a văzut ca pe un urmaş al lui Cristiano Ronaldo. Însă Victor Dobrescu nu mai joacă fotbal de câteva luni. Şi nici nu ştie dacă va mai putea să o facă vreodată…

Tumoare la şold
”Nu ştiu dacă voi reveni pe terenul de fotbal”, aceasta este declaraţia dramatică a lui Victor Dobrescu, internaţionalul de juniori care, în septembrie 2007, s-a transferat de la Liberty Salonta la AC Torino, după ce începuse fotbalul la Coruna Câmpina. Bucuria transferului s-a transformat rapid în tristeţe. „Am început la Primavera, echipa de tineret a torinezilor. Dar, după două săptămâni, am fost chemat la antrenamentele echipei de seniori. Era un vis împlinit. Din păcate, din octombrie am început să simt dureri la şoldul drept”, a povestit Dobrescu, aflat acum din nou în ţară, la Salonta. „Mă antrenam chiar şi cu acele dureri, pentru că nu voiam să pierd şansa pe care o aveam. După şase luni în care medicii nu au reuşit să-şi dea seama despre ce e vorba, în aprilie 2008 au descoperit o tumoare la şold”, a adăugat fotbalistul.
Boală misterioasă
A urmat intervenţia chirurgicală şi o lungă pauză. În iunie a intrat din nou în teren. A jucat în trei meciuri pentru echipa de tineret AC Torino. A marcat două goluri! Dar, calvarul era departe de-a se încheia… Durerile au revenit, mai puternice decât înainte! „Mă doare foarte rău şi acum. Probabil se va ajunge la o nouă operaţie. Singurul lucru bun, dacă poate fi vorba de aşa ceva într-o situaţie ca asta, este că tumoarea nu este canceroasă”, a spus Victor. E trist, dar încearcă, printr-un zâmbet forţat şi schimonosit, să nu lase să i se vadă suferinţa. Medicii nu au pus un diagnostic pentru că nu ştiu exact ce afecţiune îl macină pe tânărul jucător, fost echipier al Corunei.
„Sunt terminat!”
Se tratează la o clinică din Ungaria, aproape de Salonta. Antrenamentele le-a întrerupt complet. Se mişcă doar când merge la tratament, la spital. „Îmi e dor de minge, mi-e tare dor să joc fotbal, să pot alerga. Dar medicii maghiari nu mă lasă. Nu se ştie ce-a generat această tumoare misterioasă. Se face un an şi eu tot nu sunt bine. Sunt terminat psihic şi nu pot anticipa când voi reuşi să scap de acest calvar”, a mai spus fotbalistul, privindu-şi foştii colegi de la Liberty şi consolându-se cu greu cu ideea că el stă pe margine.
Lăudat de spanioli
Cotidianul iberic AS a scris anul trecut că Victor Dobrescu este monitorizat de Real Madrid, clubul spaniol fiind în căutare de tinere talente. „Dobrescu mai este urmărit de AC Milan, Juventus Torino şi Bayern Munchen. Este o extremă dreapta, iar în ţara sa este des comparat cu Cristiano Ronaldo. Nu degeaba. Înalt şi puternic (are 1,88 metri), el a atras atenţia pentru excelentele evoluţii”, s-a scris în AS. Iar AS este una dintre cele mai prestigioase publicaţii sportive europene.
”Va reveni”
Dan Dobai, antrenorul care l-a promovat la prima echipă, la Liberty, pe Victor Dobrescu, este convins că jucătorul îşi va reveni. „Este un băiat extraordinar, unul dintre cele mai mari talente cu care am lucrat. Are talie bună, viteză, un joc de cap bun şi o posibilitate de progres foarte mare. Nu degeaba a ajuns la AC Torino. Sper să-şi revină cât mai repede. Cu siguranţă vom mai auzi de el şi sunt convins că va reveni”, a declarat Dobai.
Medicul surprins
Doctorul Mircea Lucaciu, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în medicină sportivă din partea de vest a ţării, s-a arătat extrem de surprins de afecţiunea lui Dobrescu. „Nu am auzit şi nu am întâlnit încă un caz de tumoare la şold la un fotbalist. Este o afecţiune extrem de rară. Ghinion curat”, a spus medicul Lucaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare