Știri

Validarea Consiliului Județean Prahova, amânată din nou

Validarea Consiliului Județean Prahova a fost amânată pentru a doua oară, după ce nici în ședința de duminică, 26 iunie 2016, consilierii aleși ai Partidului Național Liberal nu s-au prezentat la întrunirea convocată de prefectul județului, Cosmin Georgescu. Pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru ședință, prefectul a anunțat o a treia convocare a consilierilor județeni aleși în scrutinul din 5 iunie pentru miercuri, 29 iunie. Potrivit legislației în vigoare, dacă nici miercuri nu se vor prezenta liberalii la ședința de constituire, aleșii de pe primele 15 locuri vor fi înlocuiți cu următorii 15 (aflați acum pe lista supleanților). Dacă nici aceștia nu se vor prezenta, va fi organizat un nou scrutin pentru alegerea Consiliului Județean Prahova.
Liderul județean al PSD, Bogdan Toader, consideră că liberalii fac un abuz prin neprezentarea la a doua ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova, dar își exprimă speranța că reprezentanții PNL vor veni la a treia ședință de constituire a legislativului județean, ”pentru ca toată lumea să își facă treaba pentru care a fost aleasă în acest consiliu”. O validare cu cântec a avut loc și în Consiliul Local Ploiești, unde primarul liberal va avea o majoritate potrivnică.
Liberalii boicotează validarea Consiliului Județean și alegerea președintelui acestui for, deoarece sunt nemulţumiţi de alegerea viceprimarilor la Ploieşti. Menționăm că ploieștenii au ales un primar PNL, pe Adrian Dobre, dar în Consiliul Local Ploiești majoritatea este formată din PSD și ALDE. În urma acestei alianțe, ALDE a obținut funcțiile de viceprimar. Liberalii contestă alegerea viceprimarilor ALDE, deoarece consideră că aceștia au fost aleși cu încălcarea legislației. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare