Știri

Un om de afaceri din Câmpina şi-a găsit dreptatea la CEDO

Tribunalul Internaţional de la Strasbourg a obligat
statul român la despăgubiri morale şi materiale

 
Mulţi s-au grăbit să spună despre Virgil Guran, preşedintele PNL Câmpina, că ar fi făcut puşcărie, lucru total neadevărat. Iată că adversarii politici ai omului de afaceri, cei care au „aruncat” pe piaţă aceste zvonuri cu intenţia clară de a-l discredita, au acum o problemă. Rezoluţia pe care a primit-o Guran de la Curtea Europeană pentru Drepurile Omului  arată că modul în care acesta a fost anchetat de instituţiile statului a fost un abuz.
Reamintim că Virgil Guran a intentat, în 2006, proces statului român în care reclama încălcarea drepturilor omului pentru abuzul de a fi fost cercetat şi reţinut fără temei, în anul 2000, de către procurorii regimului Constantinescu.
 Conform deciziei dată de Tribunalul Internaţional de la Strasbourg statul român este acum nevoit să-i plătească omului de afaceri câmpinean daune morale în valoare de 1.600 euro. „Nu mă interesează compensaţia materială, dar mă bucură cea morală. Pentru mine a fost important să demonstrez că am avut dreptate şi că statul român continuă practicile comuniste, abuzând de putere şi încercând să îi reducă la tăcere pe cei care încearcă să se opună sistemului corupt în care trăim”, spune preşedintele organizaţiei locala a PNL. Având în vedere cele spuse mai sus, apare, fără echivoc, întrebarea: oare cei care au făcut tot posibilul ca imaginea lui Guran să pară a fi una pătată, cât ar trebui să plătească? Trecând peste toate abuzurile şi problemele cu care s-a confruntat, Virgil Guran trăieşte cu speranţa că societatea actuală se poate schimba şi le transmite oamenilor că „numai având o reacţie, numai opunându-ne nedreptăţilor făcute de cei de la putere, putem avea o ţară normală, o ţară de care să fim mândri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare