Știri

Un nou focar COVID-19 depistat în Câmpina: 31 de persoane confirmate pozitiv

În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 53 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 3834, dintre care 907 sunt cazuri active, potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 132. 
Direcția de Sănătate Publică Prahova a raportat un nou focar, identificat la un agent economic din Câmpina, acolo unde 31 de persoane dintre cele 83 angajate au fost confirmate cu noul coronavirus. Contacții direcți ai acestora au fost izolați, a fost dezinfectat locul de muncă, iar conducerea unității respective a dispus reorganizarea temporară a activității cu restrângerea ei. 
Conform DSP Prahova, în prezent, 11 focare sunt declarate active, cu un total de 230 persoane. 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 297 sunt ocupate. 
Toate locurile ATI (20) de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și de la Spitalul Municipal Câmpina sunt ocupate.Unitatea mobilă de Terapie Intensivă este, momentan, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice.
În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.060 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 35.816 de pacienți au fost declarați vindecați, 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și 3.367 au decedat. 
În intervalul 24-25 august au fost înregistrate 58 de decese (32 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Timiş, Sibiu, Prahova, Vaslui,Vâlcea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti. 57 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iau un pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare