Știri

Un antreprenor câmpinean produce mii de măşti pe zi pentru comunitatea locală

Lipsa echipamentelor de protecţie împotriva contaminării cu noul coronavirus este, în aceste zile, unul dintre subiectele cele mai intens mediatizate la nivel naţional, fie că este vorba despre echipamentele specifice pentru protecţia cadrelor medicale, fie că este vorba de simplele măşti pentru protecţia cetăţenilor. 
În acest context, proprietarul unei fabrici de confecţii din Câmpina şi-a reorientat producţia şi s-a alăturat antreprenorilor români care în această perioadă critică vor să ajute comunităţile din care fac parte şi implicit să păstreze forţa de muncă angajată, fără să o disponibilizeze sau să o trimită în şomaj tehnic. În prezent, fabrica de confecţii câmpineană produce şi livrează 4.000 de măşti din bumbac pe zi, realizate după modelul celor sanitare, măşti care potrivit producătorului „sunt foarte utile pentru protecţia zilnică a oamenilor, mai ales şi pentru faptul că pot fi spălate cu detergent, dezinfectate, uscate şi refolosite”. 
Preţul unei astfel de măşti este de 4 lei/ bucată pentru cei care achiziţionează en-gros şi de 5 RON pentru cine achiziţionează la bucată. 
Producătorul preia comenzi în special pentru a acoperi nevoile comunităţii locale, printre clienţii săi numărându-se companiile câmpinene cu mulţi angajaţi, Poliţia Municipală, Jandarmeria şi Primăria Câmpina. „Vă spun sincer că am luat această hotărâre când am văzut la ce preţuri astronomice au ajuns să se vândă aceste măşti pe piaţă. Aveam destul material din bumbac pe stoc şi m-am gândit să dau o mână de ajutor câmpinenilor. Masca produsă de noi este foarte utilă pentru protecţia de zi cu zi a oamenilor, mai ales şi pentru faptul că poate fi spălată cu detergent, dezinfectată, uscată şi refolosită. Preţul este fix cât să acopere costurile cu materia primă şi mâna de lucru, adică 4 lei/ bucata pentru cei care achiziţionează en-gros şi de 5 RON pentru cine achiziţionează la bucată. Nu se poate pune problema de profit de pe urma vânzării acestor produse. Eu sunt foarte mulţumit că pot să-mi ajut concetăţenii şi că în acelaşi timp pot să păstrez forţa de muncă fără să fac disponibilizări ori să trimit în şomaj tehnic. Avem comenzi de la toate marile societăţi comerciale din Câmpina şi inclusiv de la Jandarmerie, Poliţie şi Primărie. În prezent producem câte 4.000 de măşti pe zi şi au început să apară şi comenzi din ţară. Pe mulţi i-am refuzat, pentru că nu vreau să vând celor care fac o afacere din asta şi le recomercializează la suprapreţ. Prefer să lucrez pentru consumatorul direct la un preţ decent în contextul în care ne aflăm. Suntem într-o situaţie grea şi avem nevoie unii de alţii acum mai mult ca niciodată. Să dea Dumnezeu să fie bine!” – ne-a declarat antreprenorul câmpinean care a dorit să-şi păstreze anonimatul. 
Preîntâmpinând reacţiile cititorilor, care ar putea dori să ahiziţoneze o astfel de mască, i-am solicitat un număr de contact la care se pot face comenzi. Numărul de telefon este: 0748 143 680. 

4 Comentarii  

    1. Cred ca e vorba de Cezar Parvan. Am luat si noi la firma asemenea masti. Sunt intradevar bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare