Știri

Toţi elevii din România vor avea 5 zile fără şcoală în perioada alegerilor locale din 27 septembrie

Începând de vineri, 25 septembrie şi până marţi, 29 septembrie, elevii vor avea o mini-vacanţă de 5 zile, a anunţat Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Hotărârea se va institui pentru toţi elevii, astfel că nu se vor desfășura nici cursuri online, nici în sălile de curs. 

Vor fi adoptate reguli şi condiţii stricte în şcoli înainte, dar şi după alegerile locale din 27 septembrie, astfel încât, pentru siguranţa elevilor, unităţile de învăţământ vor fi închise în aceste trei zile. Se va forma astfel o minivacanţă de cinci zile libere, luând în calul şi weekend-ul. 
„Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța și a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 
În ceea ce privește regulile pentru patricipanţii la vot, cel mult cinci alegători vor avea acces în acelaşi timp în sala de vot, aceștia fiind obligați să se dezinfecteze pe mâini și să poarte mască. Acestea sunt câteva dintre regulile privind organizarea alegerilor, prevăzute de Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de urgență. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare