Știri

Teste negative şi program controlat de monitorizare la domiciliu pentru eleva din Câmpina

  • Tânăra de 19 ani a intrat într-un program controlat de monitorizare la domiciliu
  • Vineri, 28 februarie, Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina a fost închis închis pentru dezinfecţie. Începând de azi, 2 martie, unitatea de învăţământ funcţionează normal
  • La nivelul judeţului sunt înregistrate 537 de persoane suspectate de coronavirus şi monitorizate la domiciliu
Direcţia de Sănătate Publică Prahova hotăra joi, 27 februarie, suspendarea cursurilor la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina şi efectuarea unor ample operaţiuni de dezinfecţie în urma suspiciunii de coronavirus în cazul unei eleve întoarse din Italia, zona Milano. Tânăra şi-a petrecut weekendul 23-24 februarie în Italia şi la întoarcerea în ţară a început să se simtă tot mai rău, dar cu toate acestea a mers la cursuri. În aceeaşi zi, în cursul după-amiezei, eleva a fost preluată cu o ambulanţă şi transportată de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. 
24 de ore mai târziu, conform declaraţiilor directorului DSP Prahova, Daniel Ioniţă, primul set de analize specifice testării coronavirusului în cazul elevei de la Liceul Tehnologic Energetic ieşea negativ, însă tânăra a rămas în continuare sub supravegherea medicilor urmând să fie supusă încă unui set de analize amănunţite, în conformitate cu procedurile stabilite de Ministerul Sănătății.
Azi dimineaţă, în jurul orei 08.00, Daniel Ioniţă anunţa presa că şi cel de-al doilea set de analize a ieşit negativ pentru tânără şi că aceasta va intra într-un program controlat de monitorizare la domiciliu. 
Directorul DSP Prahova a mai anunţat şi faptul că la nivelul judeţului sunt înregistrate 537 de persoane suspectate de coronavirus şi monitorizate la domiciliu.
Ministerul Educaţiei şi Cerctării informează că la nivel naţional, în momentul de faţă, 701 elevi şi 115 profesori sunt izolaţi la domiciliu în cadrul măsurilor de limitare a efectelor coronavirusului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare