Știri

Taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 20%

*Bonusul pentru plata anticipată până la 31 martie rămâne de 10%
 
În 2011, câmpinenii vor plăti taxe şi impozite locale cu 20% mai mari faţă de anul anterior. Aceasta a fost decizia Consiliului Local, votată în unanimitate, la propunerea primarului Horia Tiseanu. Edilul-şef al Câmpinei şi-a bazat solicitarea de majorare a taxelor şi impozitelor locale pe două argumente principale: necesitatea corelării cu rata inflaţiei şi reducerea impactului crizei economice. „Impactul crizei actuale a condus la reducerea substanţială a valorii reale a veniturilor bugetare. Această reducere s-a suprapus şi pe creşterea tarifelor şi preţurilor la servicii şi lucrări de întreţinere sau investiţii. Menţinerea unui nivel corespunzător aşteptărilor pentru investiţii, pentru utilităţile colectivităţii şi pentru asigurarea cheltuielilor minime de funcţionare impune o revizuire a surselor de venit ale bugetului. La acestea se adaugă o practică a unor contribuabili, ce aduce prejudicii bugetului. Este vorba despre contribuabilii cu mai multe poprietăţi, care ar trebui să achite impozite majorate pentru clădirile pe care le au în afara celei de domiciliu. Dar se sustrag plăţii suplimentare prin înstrăinarea acestor proprietăţi către rude”, a explicat primarul Horia Tiseanu.
În schimb, deşi propusese iniţial reducerea bonusului acordat persoanelor fizice de la 10% la 7% pentru cei care îşi achită integral obligaţiile către bugetul local până la 31 martie, Tiseanu a renunţat la această propunere: „Am discutat şi cu viceprimarul Ion Dragomir şi cu directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, şi am decis să vă propun să menţinem bonusul de 10% pentru plata anticipată a obligaţiilor fiscale pentru persoanele fizice. Contribuabilii vor simţi acest bonus şi per ansamblu poate chiar vom avea mai mult de câştigat prin atragerea unor sume considerabile încă din primele trei luni ale anului viitor”.
Singurul care şi-a surprins chiar şi colegii săi de partid cu amendamentele sale a fost Gheorghe Sandu, care a propus dublarea sau chiar triplarea unor impozite sau taxe locale – pentru terenurile curte, terenurile închiriate pentru garaje şi terenurile agricole. „Pentru a îmbunătăţi un pic bugetul”, a fost explicaţia consilierului pedelist, dar propunerile sale nu au întrunit majoritatea necesară pentru a fi adoptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare