Știri

Târgul cu Bunătăţi, pe gustul câmpinenilor

În perioada 18-20 aprilie 2013 „Târgul cu Bunătăţi” a reunit laolaltă, în zona pietonală de la Ceas, producători tradiţionali, meşteri populari şi artişti artizanali care au îmbiat trecătorii cu produse alimentare naturale, obiecte tradiţionale şi cu o varietate de cadouri pentru sărbătoriţii Sfântului Mucenic Gheorghe. Pe lângă produsele tradiţionale româneşti, s-a făcut remarcată şi prezenţa unui stand cu alimente din tradiţia italiană.
Producătorii prezenţi la cele 12 standuri ne-au îmbiat cu delicioase produse bio: brânză proaspătă de oaie din zona Bran, urdă cu mărar şi caşcavea veritabilă, brânză de burduf cu ardei sau chimen. Alături de brânzeturi, nu au lipsit ispititoare produse din carne, cum ar fi şunca cu boia, cârnaţii la topor, ruladele de curcan şi legumele de sezon, conservele (zacuscă de vinete, de ciuperci, de dovlecei verzi, de peşte). Pentru a ne răcori un pic, puteam alege între vin alb, roze sau roşu de Jariştea sau, pentru amatori, palica de Bihor. Copiii au dat târcoale standurilor cu dulciuri unde se puteau gusta dulceţuri şi şerbet, magiun, siropuri şi, nu în ultimul rând, minunata turtă dulce. Din Mureş, producătorii au venit să ne aducă, pentru case şi grădini, begonii, panseluţe, crăiţe şi muşcate, iar cei din Dâmboviţa ne-au prezentat obiecte din sticlă pictate manual. Nu a putut trece neobservată armonia cromatică şi estetică a acestui târg care, după cum ne mărturisesc Veronica Constantinescu şi Gabriela Anghel, organizatoarele acestuia, „s-a născut din nevoia de a găsi produse alimentare sănătoase, naturale, fără aditivi sau conservanţi şi datorită prezenţei noastre lunare pe piaţa oraşului, avem clienţi fideli care ne caută şi ne aşteaptă”.  (Iulia DUPU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare