Știri

Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna urmeză să devină unitate medicală suport COVID

Urmare crizei de locuri pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus în spitalele din judeţ, autorităţile au propus ca spitalul de pneumoftiziologie din Drajna să devină unitate medicală suport Covid. 
Foto: Facebook/ Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna

Decizia a fost luată după ce Direcţia de Sănătate Publică Prahova a anunţat că a fost identificat un posibil nou spital suport Covid, făcând demersuri în acest sens la Ministerul Sănătăţii: 
„Cu personalul existent la acest moment se poate mări capacitatea de internare pacienți Covid cu 40 de paturi, urmând ca prin suplimentare de personal medico-sanitar și auxiliar să se poată ajunge la o capacitate de 70 de paturi”, a anunțat DSP Prahova. 
Un cititor al publicaţiei obervatorulph.ro a informat în cursul zilei de ieri că „ la Spitalul Drajna se fac externări pe banda rulantă pentru transformarea în spital COVID. Aici unde sunt pacienți cu TBC si MDR adică o formă care nu răspunde la tratament, rezistență. Nu este normal aşa ceva”. Se pare că informaţia legată de externări nu a fost până acum confirmată de conducerea spitalului. 
„Până în momentul de față nu a fost externată nicio persoană. Noi așteptăm o decizie oficială cu privire la transformarea în spital suport Covid”, a declarat pentru aceeaşi publicaţie Silvia Ruja, medic primar pneumolog, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie Drajna, care a precizat că, în niciun caz, nu se poate vorbi de externarea pacienților care necesită în continuare supraveghere. 
Deocamdată Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna nu figurează pe lista unităţilor medicale suport Covid din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare