Știri

Societatea Mercantis ameninţă Consiliul Local cu instanţa

Victor Bercăroiu
Fiecare consilier local a primit în mapa sa cu documente, pentru şedinţa de la finalul lunii trecute, o copie a plângerii prealabile înaintate de societatea câmpineană Mercantis. Reamintim că societatea în cauză (condusă de fostul deputat PSD Victor Bercăroiu) solicitase anterior Consiliului Local aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru edificarea unui centru de afaceri în zona Pieţei Centrale, pe un teren care aparţine Mercantis. Dacă în primă instanţă, în şedinţa de la finalul lunii octombrie 2010, consilierii puterii s-au opus invocând că este necesară realizarea unor modificări arhitecturale ale proiectului, după o lună, proiectul a fost respins de aceiaşi consilieri, fără nici o explicaţie, deşi societatea realizase toate modificările cerute în primă instanţă.
În plângerea prealabilă, după ce se prezintă întreaga poveste şi se insistă asupra existenţei tuturor avizelor şi documentelor legale pentru votarea proiectului în Consiliul Local, se mai adaugă că „refuzul recunoaşterii dreptului nostru la aprobarea PUD-ului este expresia unui abuz de drept”. De asemenea, se solicită adoptarea unei hotărâri prin care se aprobe Planul Urbanistic de Detaliu necesar pentru derularea acestei investiţii.
La şedinţa de luna trecută, consilierul Elena Albu a fost singura care a adus în discuţie această plângere şi a solicitat Executivului organizarea unei întâlniri, atât cu conducerea societăţii Mercantis, cât şi cu arhitecţii şi proiectanţii, pentru „a privi problema unitar şi astfel toată lumea să aibă de câştigat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare