Știri

Şi sângele tău poate salva vieţi!

Motocicliştii de la „Roata de Foc” dau startul celei de-a IV-a ediții a campaniei „Avem viață în sânge” 
Este al patrulea an consecutiv în care membrii Asociaţiei „Roata de Foc” din oraşul nostru, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti, organizează la nivelul municipiului Câmpina campania „Avem viaţă în sânge”. Astfel, sâmbătă, 15 octombrie, între orele 8.00 – 13.00, sunt aşteptaţi la Casa Tineretului toţi cei care doresc să doneze sânge şi vor astfel să dea o şansă la viaţă în plus celor care au nevoie. 
Dacă în anii trecuţi s-au prezentat pentru donare chiar şi peste 200 de persoane, în campania precedentă, doar 184 de câmpineni au răspuns afirmativ acestui apel. 
Din cauza faptului că nu ştiu condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească, mulţi dintre cei care se prezintă nu pot dona, astfel că e important să cunoaşteţi toate criteriile stabilite de organizatori. 
În primul rând, trebuie să vă faceţi obligatoriu programare la numărul de telefon 0728-78.38.91, iar în ziua donării să aveţi la dvs. cartea de identitate.
Donatorul trebuie să fie sănătos, să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 50 ani, minim 55 de kilograme, să nu fi suferit recent intervenţii chirurgicale majore şi să nu fie supus niciunui tratament medical. 
Recomandările Centrului de Transfuzie Sanguină sunt următoarele: să fie odihnit, să mănânce dimineaţa un mic dejun format din proteine şi glucide, fără prea multe grăsimi, dar cu multe lichide dulci, ceai cafea, sucuri naturale. Sub nici o formă nu trebuie să fumeze înainte şi după de donare. Este cu desăvârşire interzis alcoolul în dimineaţa donării şi cu o seară înainte. Cafeaua este recomandată mai ales persoanelor care au în mod frecvent tensiunea arterială mică. Este bine ca după donare să aveţi un timp la dispoziţie pentru a vă odihni.
De precizat că Asociaţia „Roata de Foc” asigură donatorilor apă, băuturi energizante și hrană rece. Cei care donează sânge primesc de asemenea tichete de masă. În campaniile precedente, mulţi dintre donatori au oferit tichetele de masă copiilor din centrele de plasament, pentru care membrii Asociaţiei „Roata de Foc” organizează o campanie la finalul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare