Știri

Senatorul Severin: „Se pregăteşte fraudarea viitoarelor alegeri!”

Senatorul PSD Georgică Severin a susţinut o nouă conferinţă de presă, la care principalul subiect de discuţie a fost „scandalul pensiilor militare”, motiv pentru care alături de parlamentarul social-democrat s-au aflat doi ofiţeri în rezervă – Eugen Sârmă şi Bogdan Cristian Ionescu.
Până la acest subiect, senatorul Georgică Severin a făcut o serie de comentarii generale: „Prin existenţa în Câmpina a Şcolii de Poliţie, dar şi a unor foste unităţi militare, numărul pensionarilor militari din localitatea noastră este destul de mare. Respectul preşedintelui faţă de justiţie şi de separaţia puterilor în stat a fost dat de declaraţiile de la tribuna unui coş de la intrarea în Selgros Bucureşti. Nici ministrul Oprea nu şi-a ţinut promisiunea şi asistăm la o manipulare profesionistă din ce în ce mai intensă. Unul dintre cele mai dramatice aspecte ale manipulării este lipsa banilor. O spun cu toată responsabilitatea că bani există, dovadă fiind cele 4 milioane euro care vor intra pe mâna clientelei politice pentru a se pregăti fraudarea viitoarelor alegeri!”
Doar două exemple…
Cazurile ofiţerilor în rezervă prezenţi la conferinţa senatorului PSD Georgică Severin sunt doar două exemple dintr-un şir mult mai lung al pensionarilor militari afectaţi de recalculare. Eugen Sârmă, fost comandant al Bazei de Tehnică Militară de la „Ciuperceasca”, şi Bogdan Cristian Ionescu, fost şef al Catedrei de Educaţie Fizică la Şcoala de Poliţie, şi-au prezentat cazurile concrete, cu acte şi documente justificative. Astfel, Eugen Sârmă a primit în ianuarie o pensie mai mică decât în luna anterioară cu 56,4%, în vreme ce, pentru Bogdan Cristian Ionescu, scăderea în cifre absolute a fost de la 2.858 lei la… 1.209 lei.
Din nou despre cei trei consilieri-colonei ai PDL
La precedenta conferinţă de presă, senatorul Georgică Severin le solicitase în mod expres celor trei colonei în rezervă, consilieri locali din partea PDL, Viorel Bondoc, Lucian Cercel şi Marian Dulă, demisia „în semn de solidaritatea cu camarazii lor cărora le-au fost înjumătăţite pensiile”.
După reacţiile acestora, acum, Georgică Severin a spus: „În privinţa celor trei colonei, consilieri locali ai PDL, am văzut răspunsurile acestora în presă. Eu nu le-am cerut decât un gest de onoare. Concluzia lor a fost că nu se rezolvă problema dacă-şi pierd ei sinecurile. Acum, aştept părerea câmpinenilor, eventual la următoarele alegeri, după ce aceşti consilieri au demonstrat că au aceeaşi „onoare” ca şi ministrul Oprea, cu deosebirea că ei nu şi-au obţinut „stelele” la fel ca Oprea, adică numărând izmene şi chiloţi. Nu-i înţeleg cum poţi să reprezinţi în teritoriu guvernul criminal şi să te faci de râs în faţa camarazilor tăi, dar poate militarii vor ştii la viitoarele alegeri ce au de făcut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare