Știri

Scandal la Spitalul Municipal Câmpina

Singurul medic ortoped din Câmpina i-a întors
spatele unui copil cu piciorul rupt

Că sistemul sanitar este şchiop, o ştie oricine a avut de-a face cu acest “sănătatea”. În urmă cu mai bine de o săptămână, un nou caz a pus pe jar opinia publică din Câmpina şi nu numai.Fiul antrenorului de fotbal Mircea Hagianu a suferit, vineri seara, un accident, fiind suspect de fractură de tibie. Imediat, Hagianu s-a deplasat la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Câmpina, iar de aici a început întreaga nebunie.

„Îmi venea să-l strâng de gât pe acest individ, că medic nu poate fi!”
„Vineri seara – ne-a spus Mircea Hagianu – m-am dus la Camera de Gardă a Spitalului Municipal cu fiul meu în spinare, după ce şi-a rupt piciorul. «N-avem medic ortoped», mi s-a spus, în situaţia în care eu eram disperat, iar copilul suferea groaznic şi se umfla piciorul odată cu trecerea timpului. «N-aveţi decât să vă duceţi la Ploieşti!», mi s-a mai spus în momentul în care am început să fac scandal şi să întreb «Cum este posibilă această bătaie de joc la adresa unui copil?!» În cele din urmă, prin intervenţii, o asistentă s-a înduplecat şi a făcut o radiografie, i-a aplicat un bandaj şi mi-a spus să vin luni. Timp de trei zile, copilul meu a zăcut, piciorul i s-a făcut butuc… În fine, luni dimineaţă, la prima oră, m-am întors la spital. Şi a venit doctorul Papahagi. M-am dus la el şi l-am rugat să se uite la piciorul copilului meu. Cu dispreţ, mi-a aruncat peste umăr să vin după-amiază! Şi mi-a întors spatele şi-a plecat! Îmi venea să-l strâng de gât pe acest individ, că medic nu poate fi! Cum se poate ca un medic să aibă un asemenea comportament faţă de un copil?! Este ceva strigător la cer”, a încheiat extrem de revoltat Mircea Hagianu.

„Este nevoie de o schimbare de mentalitate şi, poate, o mai bună adresabilitate”
Am încercat să obţinem şi o poziţie oficială din partea conducerii Spitalului Municipal Câmpina. „Lăsaţi-mă o zi să mă documentez”, au fost primele cuvinte ale directorului de îngrijiri medicaleEmilia Rotaru. Iar a doua zi ne-a oferit următorul punct de vedere: „Într-adevăr, domnul Hagianu s-a prezentat cu un copil vineri seara, în jurul orei 22.00, la Camera Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. I s-a făcut o radiografie de control, i s-a pus o atelă şi i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă necesară. I s-a recomandat să se prezinte luni la medicul specialist ortoped din policlinică. La Spitalul Municipal Câmpina există un singur medic ortoped. În situaţii de urgenţă majoră, avem un contract să acordăm primele îngrijiri şi apoi să trimitem pacientul la Spitalul Judeţean. Atunci când nu sunt situaţii de urgenţă majoră, i se recomandă pacientului să se prezinte la medicul nostru ortoped pentru consultaţie. În acest caz a fost o situaţie nefericită. Medicul Dorin Papahagi, în principiu, luni dimineaţă este în spital şi în sala de operaţii şi după-amiaza în policlinică. Acum, eu pot fi de acord că şi în cazul unora dintre cadrele noastre medicale este nevoie de o schimbare de mentalitate şi, poate, că o mai bună adresabilitate a medicului către tatăl pacientului ar fi detensionat această situaţie. Aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, adevărul este pe undeva, pe la mijloc…”
Până una-alta, copilul în cauză a stat aproape patru zile fără a fi consultat de un medic specialist… Până la urmă, problema s-a rezolvat, dar nu la Spitalul Municipal Câmpina, ci la Spitalul din Azuga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare