Știri

Scandal în PNL Câmpina! „Trocul de la Ploiești” generează reacții vehemente

Noua alianță politică de dreapta, PNL – USR – Plus, constituită zilele trecute la nivelul județului Prahova, produce reacții vehemente la Câmpina, mai ales în rândul liberalilor, care deja au început să își anunțe retragerea din acest proiect, cităm „impus fără nicio jenă și logică de liderii politici de la Ploiești”.
Primii care au anunțat că se retrag din PNL Câmpina pe fondul constituirii acestei alianțe politice sunt consilierii municipali Adrian Dochia și Enache Dragomir, oameni de bază în organizația liberală condusă de Horia Tiseanu, fostul candidat al PNL, înlocuit în urma „trocului politic de la Ploiești” de Cătălin Florescu, noul candidat al alianței PNL – USR – Plus.
„Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute la Ploiești dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că noi, cei din teritoriu, suntem doar o masă de manevră în politică pentru cei ce se consideră conducători la nivel județean. Nu este posibil ca într-un partid democratic și mai ales liberal să fim tratați pe picior de forță! Organizația PNL Câmpina a fost vândută pur și simplu în trocul de la Ploiești! N-a mai contat dorința noastră, munca noastră ori preferințele electoratului liberal din Câmpina, cel care a votat masiv la alegerile prezidențiale. Candidatul nostru a fost înlăturat peste noapte, după ce au apărut bannere prin oraș cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și Horia Tiseanu. Mai mult decat atât, ni s-a impus, fără nicio jenă și logică, listă comună pentru Consiliul Local cu prima poziție în favoarea USR – Plus. E jignitor ca lista consilierilor să înceapă cu USR! Cine a negociat și de ce așa? Nu mai vorbesc de paritatea de 1 la 1. E sfidător și cred că de bun simț ar fi fost măcar să ne întrebe și pe noi cineva dacă suntem de acord. Eu unul mă retrag din povestea asta și am înțeles că nu sunt singurul din partid care va alege această cale. Odată cu constituirea alianței cred că PNL Câmpina va dispărea cât de curând de pe scena politică locală, pentru că electoratului PNL din Câmpina i se anulează dreptul de a vota sigla partidului. Aceasta va fi înlocuită pe buletinul de vot cu o alianță pritocită în grabă” – a declarat consilierul municipal Adrian Dochia.
La rândul său, consilierul municipal Enache Dragomir, liberal cu ștate vechi în organizația câmpineană, fost președinte al PNL Câmpina și consilier județean, și-a anunțat retragerea printr-un scurt mesaj postat pe o rețea de socializare: „Nu doresc să mai candidez pentru un nou mandat în Consiliul Local. Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și le doresc succes viitorilor consilieri locali PNL, pentru că pe ceilalți din această nouă alianță nu îi cunosc!”
Surse din interiorul organizației PNL Câmpina ne-au declarat că mulți dintre membrii biroului de conducere al filialei nu susțin proiectul politic impus de la Ploiești și că va urma un alt val de retrageri și chiar demisii din partid. 
Vă reamintim că la conferința de presă comună organizată la Ploiești joi, 30 iulie, de PNL și USR-Plus, întrebat de reporterul Oglinda dacă nu consideră că această nouă alianţă va declanşa un val de antipatie în rândul alegătorilor liberali care au votat masiv PNL, de exemplu, la alegerile prezidenţiale de anul trecut, în condiţiile în care Câmpina este un oraş cu vechi tradiţii liberale, preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a declarat: „Nu cred. Câmpina are un candidat excepţional şi cred că va ieşi cu 70% dintre voturi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare